Hyppää sisältöön

Inflaation määritelmä

Inflaatio on kiehtova kirjoituksen ja tutustumisen kohde. Kirjoittamalla jostain asiasta jäsentää omia mielipiteitään tehokkaammin.

Inflaatio muistuttaa paljon normaalia osakesalkkua. Inflaatiohan ei ole yksiselitteinen ilmiö, vaan monien hintojen liikkeiden summa. Inflaatiokorissa on arkipäiväisiä tuoteryhmiä, joiden hinnanmuutokset lopulta määrittävät kokonaisinflaation.

Erilaisilla kuluttajilla on erillainen inflaatiokerroin

Riippuen miten valitsee ostokohteensa voi vaikuttaa voimakkaasti, millainen inflaatiokerroin itsellä on. Hieman samaa, jos osaa valita indeksistä juuri oikeat osakkeet, saavuttaa indeksiä paremman tuoton. Inflaation tapauksessa vaikutus on vain toisinpäin. Jos ostaa niitä tuotteita, joiden hinnat ovat nousseet vähiten, voi pienentää omaa inflatiotaan.

Ikävä kyllä inflaatio vaikuttaa myös kiertäen, eli tuotteiden hinnat nousevat kokonaisinflaation mukana monien syy-seuraussuhteiden avulla, joten pitkän päälle valinnoilla ei voi täysin pelastua kokonaisinflaation voimalta. Mutta lyhyellä aikavälillä asioihin voi vaikuttaa.

Millaisia vaikutuksia inflaatiolla on?

Kommentit

Comments powered by Disqus