Hyppää sisältöön

Oman salkun tilanne

Olen vihdoinkin saanut luotuoa oman salkun tilanne katsauksen. Aion päivittää tilannekatsausta tästä eteenpäin toivon mukaan viikottain. Olin laskenut salkkuni osinkotuoton olevan noin 7% luokkaa kuukausikatsauksissani, joissa olin keskittynyt enemmän kuukauden tuottoon kuin tuottoon suuressa mittakaavassa. Olin itsekin hämmentynyt, että olin onnistunut pitämään osinkotuottoni 9% arvossa melko vaivattomasti. Salkkuni luontivaiheessa olen joutunut jonkin verran tappion puolelle, mutta nykyisellä vauhdilla salkkuni arvo on vahvasti positiivisella ellei markkinoilla tapahdu jotain käsittämättömän yllättävää.

Käsittämättömän yllättävä tarkoittaa melkein jonkin pankkisektorin täydellistä romahtamista tai yhdysvaltojen talouden romuttumista niin perusteeellisesti, että se vaikuttaa kaikkiin maailman pörsseihin välittömästi. Se että vaikka Donald Trump valitaan uudelleen presidentiksi ei tule vaikuttamaan salkkuni tilanteeseen juuri mitenkään. Salkkuni ei ole rakennettu suurien indeksien pohjalta, vaan osinkotuoton pohjalta. Osinkotuotossa on yleensä hyvin heikkoja muutoksia.

Mutta salkkuni arvo ei ole tärkeä sijoitusprosessini kannalta, vaan se että salkku tuottaa tasaisesti rahaa, jonka voi ottaa halutessaan suoraan käyttöön. Salkusta ei tarvitse myydä mitään saadakseen siitä rahaa ulos. Tämä on ensisijainen tavoitteeni. Ei nopeiden pikavoittojen tai pikahäviöiden kerääminen.

Salkkuni löytyy menuvalikosta kohdasta Oma salkku tai tästä urlista: http://www.Peilimaa.com//pages/salkkutilanne

Olen myös vahvasti harkinnut alkavani luoda tarkkailusivut niille yhtiöille, joita pidän salkussani, olen pitänyt salkussani tai joiden ostaminen salkkuuni voisi olla mielenkiintoista. Arvon kuitenkin vielä hieman onko työmäärä mielekästä. Tässä kohtaa olen ensimmäisen kerran pohtinut mainoksien lisäämistä jollekin alueelle sivustoa. Jos alan tarkkailemaan aktiivisemmin yhtiöitä, nin voi olla, että tulen lisäämään mainoksia. Mutta tämä on vain harkinta-asteella, sillä nykyinen sivuston luontimenetelmäni ei välttämättä tue mainosbannerien lisäämistä kovin mielellään.

Harkitaan.

Korkean osinkotuoton salkkuni

Lomapäivien keskellä olen ehtinyt miettimään syvällisemmin omaa sijoitusstrategiaani. Salkkuni on korkean osinkotuoton salkku, jossa tärkein asia ei ole, miten paljon yhtiö on tappiolla vai voitolla, vaan kuinka paljon rahallista tuottoa salkku antaa kuukausittain. Kun aloin sijoittamaan kauan sitten, yritin myyntitaktiikkaa - sitä kutsutaan kai swing-taktiikaksi - eli ostaa yhtiötä muutamaksi päiväksi salkkuun ja myy, kun on saanut voittoa. Taktiikka toimi kyllä, mutta tajuisin nopeasti, että suhteessa käytettyyn aikaan ja omistamiini varoihin, tuotto oli melko laimeaa.

Päätin vaihtaa sijoitusmenetelmään, jossa sijoitusmäärää pystyy kasvattamaan ajan myötä suuremmaksi ja ajan käyttö jää pienemmäksi. Ajauduin osinkosijoittajaksi. Enkä ole niitä osinkosijoittajia, jotka sijoittavat ns. arvoyhtiöihin, vaan olen niitä, jotka sijoittavat todellisesti korkeiden osinkotuottojen osakkeisiin. Jotkut kutsuvat noin 4 - 5 prosentin dividend yield tuottoa korkeaksi osinkotuotoksi, minä kutsun sitä keskivertotuotoksi.

Oman salkkuni keskimääräinen dividend yield kulkee siinä 7 % tasolla. Osinkotuottoa voi hakea tätä korkeammista luvuista, jos esimerkiksi sijoittaa Yhdysvaltalaisiin mortage reitteihin ainoastaan. Itse kuitenkin olen lopulta valinnut 7 % keskiarvon, koska haluan pitää salkkuni tuoton turvattuna niissäkin tapauksissa, kun yhtiö laskee omaa osinkotasoaan. Suurella hajautuksella muutaman yksittäisen yhtiön osingon lasku ei vaikuta salkun kokonaisuuteen ratkaisevan paljon - mutta toisaalta salkun osinkotuoton määrä laskee.

lue lisää …

Osinkosijoittaja ja verosuunnittelu

Osinkosijoituksissa tapahtuu melko usein, että jokin yritys päättää lopettaa osingon maksun. Tämä on varsin ilkeä tilanne, varsinkin jos yrityksellä on ollut suuri paino salkussa. Kun pelaa korkealla osinkotuotolla on hyvin usein vaarana, että on sijoittanut yritykseen, joka päättääkin lopettaa osingon maksun tai pienentää sitä merkittävästi - ja yhtiön arvo valuu tässä tilanteessa nopeasti ostohinnan alle. Lisäksi on tilanteita, joissa on epäilyttävää, mikä on yrityksen tulevaisuus - ja sijoittajien pelon takia yhtiön arvo laskee huomattavasti ostohinnan alle.

Vuonna 2017 astuneen lain mukaan myyntitappiot voi vähentää kaikesta pääomatulosta. Eli tappioita voi hyödyntää verotuksessa - eli jos on tullut tehtyä virheitä sijoittamisessa tai yhtiö kannattaa huonon tuoton takia myydä pois, niin verottaja tulee tässä ongelmassa vastaan.

Olen aikaisemmin hieman vierastanut vuoden vaihteen aikoihin tapahtuvia salkun uudelleen järjestelyjä eli siis suuria myynti operaatiota, mutta nyt osinkotuottojen kasvaessa salkussani, niin pieni verosuunnittelu tuntuu mielekkäältä, koska tuotto yhdessä vuokratuottojeni kanssa on nousee verotuksen kannalta tänä vuonna oleellisesti.

Eli osakkeet, jotka eivät enää hyödytä salkkua osinkotuoton kautta, voi aina myydä pois, jos ne ovat tappiolla. Lisäksi voi olla, että tappion pois myynnin avulla pystyy saamaan parempaa tuottoa salkkuun poistamalla tappiolliset voittoerät ja keskittämällä huonosti sijoitetut varat parempaa tuottoon tulevaisuudessa. Tappiota ei ole välttämätöntä katsella salkussaan. Mutta on hyvä ymmärtää, että tappio on olennainen osa sijoittamista. Vaikka myyntitappion hyödyntäminen on verotuksessa mahdollista, niin se ei suojaa tappiota vastaan itsessään. Kaikkeen sijoitustoimintaan sisältyy riski ja riskin voi joutua ottaamaan vastaan ilman minkäänlaista turvaa. Eli myyntitappion hyödyntäminen on vain apukeino, ei vakuutus eikä lopullinen suoja.

lue lisää …

myyntejä

Australialainen MAGELLAN FINANCIAL GROUP LTD on tämän vuoden puolella tuottanut noin 100% arvon nousun. Yhtiön dividend yield on laskenut 4%, joka alkaa lähenemään rajaa, jossa paperi kannattaa jo myydä ja sijoittaa rahat parempaan osinkotuottoon. Hieman sama tilanne on Kanadalaisen ARTIS REAL ESTATE yhtiön kohdalla. Omistan INVESTMENT osakesarjaa, jonka osinko on laskenut alkuperäisestä 10% dividend yieldistä 6%:iin. Yhtiön osakkeen arvo ei ole noussut kuin muutaman prosentin, mutta yhdessä Magelanin kanssa saisin kokoon mukavan summan rahaa, jonka edelleen sijoittaisiin joukkovelkakirjoihin sijoittavaan ETF:ään, joka antaisi noin 7% pääomatuoton. Tietenkin tässä tapauksessa pääomatuotosta menisi 30% vero, mutta tuotto olisi siitä huolimatta suurempi kuin kahden myydyn osakkeen osinkotuotto yhdessä vuoden sisällä.

lue lisää …

Salkun kesa

Kesälomat ovat alkaneet - ainakin minulla. Kesähän alkoi melkoisella laskusuhdanteella, mutta sen jälkeen taas markkinat innostuivat sijoittamaan. On melko läpinäkyvää, että markkinoiden sijoitussuhdanteet ovat kuin jostain ohjattu liike. Vaikka aktiivisia rahastonhoitajia on liikkeellä markkinoilla paljon, niin uskoisin suhdanteiden enemmän viittavaan tilanteita ennustaviin spekulatteihin, joille raha on kaikki kaikessa. Jos markkinat vähänkin näyttävät liikkuvan alaspäin, niin on myytävä nopeasti, joten markkinaliikkeet heilahtelevat rajustikin. Media vielä lietsoo pelkoa spekuloimalla poliittisten kriisien vaikutuksia.

Kun lukee joitakin suomalaisia niin sanotusti merkittävien sijoitusyhteisöjen kirjoituksia, niin huomaa että paniikkimoodi on tarttuvaa laatuaan. Vaikka tällä hetkellä ei enää samalla tavalla povaillakaan kurssien laskulla, niin kaiken maailman negatiivisten tilanteiden etukäteen tietäminen ja ehdottomasti niillä varoittaminen on yhä kova sana kirjoituksissa. Näin vähän aikaa sitten, miten aika karkeasti yhdysvaltojen kurssiliikkeitä seuraava Suomalainen analyytikko kirjoitti, että eivät yhdysvaltojen osakkeet oikeasti olleet nousussa vähän aikaa sitten - vain muutama teknologiafirman osake vain piti huolta indeksin noususta.

Kyllä, voi olla totta indeksin osalta, mutta siitä huolimatta salkkuni, jossa USA- osakkeita on kohtalaisesti oli noususuhdanteessa indeksin ylöspäin liikkeen aikana. Eli oikeasti kaikkea luettua kannattaa miettiä kaksi kertaa ennen kuin uskoo - ja varsinkin sitä mitä minä kirjoitan.

Muut sijoitukseni.

Joskus iskee yllättäviä kuluja omiin asuntosijoituksiini. Huomasin mietn hyvä asia oli, että olin päättänyt muuttaa hieman sijoitusstrategiaani kesäkuun aikana. En uudelleen sijoittanut ihan kaikkea käteen tullutta, vaan säästin käyttöä varten osan. Ei sinänsä - minulla on käteistä tallessa jonkin verran, jotta selviän ihan kaikista yllätyksistä, mutta ylimääräiset kulut hieman järsivät muita suunnitelmiani.

Mutta hyvä näin. Jos uskoo selviänsä ilman kuluja elämästä, on täysin hakoteilla. Elämä on täynnä kuluja, joten sen sijaan että miettii koko ajan, mistä nipistää ja säästää olemattoman vähän, kanttaa miettiä maailmaa kokonaisuutena. Myös osinkosijoittaja, joka maksaa veroja osinkoistaan ja sijoittaa sen jälkeen rahansa juuri niin kuin haluaa, nauttii enemmän elämästään kuin se hermojaan kirskuttava neurootikko, joka koko ajan miettii, mikä sijoitusmenetelmä olisi vuosikymmenien mitassa eniten tuottoa tuovaa - ja päätyy ratkaisuun joka vain teoreettisesti tuo muutaman räpylän enemmän - niin paljon että saa ehkä kymmenen vuoden kuluttua yhden pizzan kaupasta enemmän tuotoilla.

Sijoittamisessa on yksi tärkeä sääntö: Ei kannata hermoilla. Ei kannata uskoa ihan jokaista teoreettista neuvoa, joissa ei kuitenkaan ole huomioitu ihan kaikkia maailman juttuja, jotka tässä maailmassa voivat päälle iskeä.

Osinkosijoittajan tavoitteet.

Olen tähän mennessä sijoittanut vahvasti tulevan kuukauden osinkoon ja pyrkinyt koko ajan nostamaan osinkotuottoani suuremmaksi. Olen päättänyt ottaa rennommin ja kerryttää myös arvon nostoa ostamalla nyt niitä osakkeita, jotka heilahdtelun aikana ovat tipahtaneet alaspäin. Tämä operaatio tulee muuttamaan salkkuni painotuksia vahvasti, sillä aion sijoittaa papereihin, joiden painotus on jo ennestään suuri. Yksi näistä on Consolidated Communication, joka lopetti osingon maksun jonkun aikaa sitten. Olen samaa mieltä muutaman maailman laajuisen analyysitoimiston kanssa, että osaketta ehkä uskaltaa ostaa - sillä on vaikea uskoa yhtiön olevan menossa konkurssiin, vaikka tulos onkin romahtanut melkoisesti. Tässä kohtaa varoitus: Kyseisen yhtiön tulos on OIKEASTI romahtanut melkoisesti ja voi olla että se ei ihan lähiaikoina ole paranemassa. CNSL:n osakkeen ostaminen ON OIKEA riski, joten älä missään nimessä osta, ellet hyväksy sitä, että voit menettää sijoittaessasi rahaa. En suosittele.

Mutta sellaista sijoitusrintamalta tällä kertaa. Kohta taas paneudun salkkuni yritysten nykytilaan ja ehkä - ehkä - lähiaikoina laitan sivulle salkkuni tilan näkymään pysyvästi.

Katsotaan miten aika riittää moisen asian ylläpidon suhteen.

Kesäkuu 2019

Osingon kasvu% 0010010020020030030040040001.1802.2…02.201803.2…03.201804.2…04.201805.2…05.201806.2…06.201807.2…07.201808.2…08.201809.2…09.201810.2…10.201811.2…11.201812.2…12.20181.20…1.20192.20…2.20193.20…3.20194.20…4.20195,20…5,20196.20…6.2019027.600854700854697489.4059107393714501.1862.1939275259.694871794871794459.429928995891502.2018-15.2595494691.78888888888886496.760647677378103.2018147.8550441123.88290598290597418.143324849674604.201898.58961802155.97692307692304441.8880788921478605.2018153.6141038188.0709401709402415.367596146498706.2018285.367287220.16495726495722351.8657211207837507.2018140.8423115252.25897435897434421.5232938147661308.2018200.0979432284.35299145299143392.963500185151609.2018107.2477963316.4470085470085437.715044583291610.201857.70812929348.5410256410256461.59197618305911.201881.01860921380.6350427350428450.356883813061712.201870.34280118412.7290598290598455.50236729343861.2019132.2428991444.8230769230769425.66800436134532.2019170.3232125476.917094017094407.314206405652043.2019184.0352595509.0111111111112400.705328540948134.2019497.453477541.1051282051279249.645263061993435,2019241.18573.1991452991451373.162933893588056.2019Osingon kasvu%Osingon kasvu Dividend Yield 1 kk 000.10.10.20.20.30.30.40.40.50.50.60.60.70.70.80.80.90.9111.11.11.21.201.1802.2…02.201803.2…03.201804.2…04.201805.2…05.201806.2…06.201807.2…07.201808.2…08.201809.2…09.201810.2…10.201811.2…11.201812.2…12.20181.20…1.20192.20…2.20193.20…3.20194.20…4.20195,20…5,20196.20…6.20190.43800755926.82905982905983417.9611619246623501.180.689597160358.02564102564102368.4745580979140402.20180.354986177289.22222222222221434.2911143772218503.20180.8854040929120.4188034188034329.960167815613304.20180.6734758275151.6153846153846371.645555656569805.20180.8244763839182.81196581196582341.944388856619406.20181.137649652214.008547008547280.3445399794502507.20180.6920245786245.2051282051282367.997095263892908.20180.816557135276.40170940170935343.502071416977309.20180.5698294174307.5982905982906392.032363397762810.20180.4157721789338.79487179487177422.3347665383464611.20180.5207191683369.991452991453401.6921403790358312.20180.4242122974401.1880341880342420.67463116479451.20190.5397906672432.38461538461536397.94085771833832.20190.5927325831463.5811965811966387.52740818126283.20190.5625169725494.77777777777777393.470690192205554.20191.256333155525.974358974359257.05,20190.68557.1709401709403370.36227868852436.2019Dividend Yield 1 kkDividend Yield…Dividend Yield 1 kk

Kesäkuun osinkotuotto ei ollut aivan yhtä hyvää kuin toukokuun. Laskuissa ei ole mukana Qualcomin myynti, joka mielestäni ei vaikuta osinkotuottoon mitenkään, sillä sijoitetut rahat siirtyivät korkotuottoon, joka tuotti kesäkuun aikana. Varsinainen myynti oli vain rahojen siirtoa paikasta A paikkaan B, josta tosin tuli hieman kuluja.

Positiivisisesti voi sanoa, että tämän vuoden kesäkuun tuotto oli paremapaa kuin edellisen vuoden kesäkuun tuotto. Eli tuotto oli salkun kehitystavoitteiden mukainen. Kokonaisuudessani salkkuni dividend yield tammikuusta 2018 lähtien on noin 8.8% - eli puolentoista vuoden dividend yield - laskettuna tämän hetken markkinakurssilla. Tämä tarkoittaa, että jos pystyn pitämään 10 vuotta salkkuni osinkotuoton nykyisellä tasolla, niin salkkuni ensimmäiset ostot ovat tuottaneet 80% voiton. No uskon voiton todellisuudessa olevan siellä 70% paikkeilla. Tietenkäään tämä ei tarkoita sitä että salkkuni kokonaisuudessaan olisi tuon verran voitolla 10 vuoden kuluttua, ellen nyt sitten lopeta sijoittamista. Voitto voi olla suurempaa tai se voi olla pienempää riippuen siitä, miten maailman taloustilanne kehittyy.

lue lisää …

Muutoksia sijoituspainotuksissa

Minulla oli suunnitelmissa sijoittaa osinkotuottoni suoraan joukkovelkakirjoihin, mutta lopulta minua alkoi mietityttämään ongelmat, jotka liittyvät joukkovelkakirjojen muuttamiseksi rahaksi. Jvk-paperien tai Bondien hinnoilla voi myös keinotella, mutta se vaatii hieman enemmän suunnitelmallisuutta ja ehkä jopa rahaakin kuin osakkeiden kohdalla.

Päädyin vaihtoehtoon joukkovelkakirjoihin sijoittaviin ETF-papereihin.

Bond-ETF-paperit tuottavat noin suurinpiirtein saman verran kuin tavalliset bonditkin, mutta ne voi muuttaa helpommin rahaksi. Lisäksi niiden ostaminen oh huomattavasti halvempaa. Lisäksi voi sijoittaa turvallisemmin korkea korkoisiin bondeihin eikä tarvitse samalla tavalla pelätä, että yritys menee nurin.

Varjopuolina ETF-sijoittamisessa on, hinnan vaihtelut. Kun joukkovelkakirjasta saa taakaisin varmasti joka pennin, niin ETF paperin hinta muodostuu instrumenttien hintojen muutoksista . Toki ETF:n volaliteetti on pientä, mutta korkojen nousulla ja laskulla on enemmän vaikutusta ETF:n rahaksi muuttamisessa kuin Bondin arvossa. Velkapaperistahan saa kaiken sijoitetun lopulta takaisin.

Otin kuitenkin riskin.

lue lisää …

Välittäjät USA

Edellisen postaukseni aiheena olivat välittäjät noin yleensä, joiden Suomalainen sijoittaja voi mahdollisesti sijoitella ilman kamalan suuria vaivoja. Mutta jos haluaa sijoittaa esimerkiksi USA- markkinoille tai haluaa kokeilla välittäjää, joka toimii pohjois-Amerikassa, niin päätin tehdä kevyen listan USA:n alueella toimivista ONLINE välittäjistä.

Online välittäjien sivuja tutkiessa löytää suhkot helpolla tiedon siitä, haluaako välittäjä ottaa ulkomaisia asiakkaita huostaansa vai ei. Välittäjät, joille sopii ulkomainen asiakas, jolla ei ole sen maan kansalaisuutta, jossa välittäjä toimii, ovat usein jokin suuremman 'platformin' asiakkaita. Esimerkiksi Interactive Brokers tarjoaa monelle kansainväliselle välittäjälle sateenvarjon. Tällaiseia IB_n alla toimivia välittäjiä ovat esimerkiksi Zacks Trade, Lynx, Trade Station Global ja niin edelleen. Tämän sateenvarjon alla toimii yllättävän moni kansainvälisyyttä tarjoava välittäjä, joiden hinnat vaihtelevat sateenvarjona alla riippuen hieman, minne välittäjä on sijoittunut.

lue lisää …

Brokereita

Periaatteessa en mainosta mitään tiettyä välittäjää, mutta avataanpa hieman, mitä kaikkia välittäjiä esimerkiksi Suomesta voi tällä hetkellä käyttää. On jotenkin erikoista, että kaikkiin vertailuihin laitetaan aina kalliit Suomalaiset pankit ja yksi Suomessa toimiva pohjoismainen välittäjä. Osakemarkkinoilla toimivia välittäjiä on kuitenkin useita.

Ulkomaisissa välittäjissä ongelmana on luonnollisesti kysymys, miten verotiedot kerrotaan verottajalle. Pääsääntöisesti verotietojen luovuttaminen verottajalle tarkoittaa omaa manuaalista työtä. Jos käyttää Suomalaista välittäjää, niin on totta, että tämä puoli hoituu näpsäkästi automaattisesti. Tällaisissa tapauksissa joillekin ihmisille voi syntyä halu salata tiedot, eli tehdä veropetos. Itse kannatan Suomalaista verotusta, jonka avulla me saamme joitakin pieniä etuja. Jos haluaa sijoitaa, niin on opittava myös tekemään sijoittamiseen vaadittavat paperityöt. Paperityöt eivät todellakaan ole vaikeita, jos niitä tekee säännöllisesti. Ne kuuluvat osana kansainvälistä sijoittamista, mikäli haluaa tehdä sijoittamista kustannustehokkaasti. Jos haluaa antaa muiden tehdä paperityöt, niin silloin ei kannata valittaa esimerkiksi kaupankäyntipalkkioita, koska palkkiot kustantavat kaiken sen paperityön, jonka olet päättänyt ulkoistaa kalliilla hinnalla välittäjälle.

Mutta tietenkin voisi pohtia, mitä varten Suomen kansalainen ei voi vapaasti tehdä kauppaa Pörssissä siitä huolimatta, että on valinnut ulkomaisen välittäjän itselleen.

Itse näen todella omitukseksi valinnaksi nykyisen tien, jossa Suomen kansalaisella pitää olla kansallinen Arvonosuustili, jotta voi käydä kauppaa Suomen pörssissä. On silmien ummistamista kuvitella, että kansallinen järjestelmä on se ratkaisu, jolla verotiedot aina päätyvät verottajalle oikein. Oikea ratkaisu olisi tietenkin ollut hyväksyä Hallintarekisterit ja kehittää hallintarekisterien toimintaa niin, että hallintarekistereistä voi verottaja myös saada tietoa. En tiedä mikä tämä menetelmä on, mutta en usko jääräpäiseen silmien sulkemiseen ja sen tosiseikan unohtamiseen, että Suomen pörssi on todella minimaalisen pieni pörssi maailmalla. Elämämme globaalissa maailmassa ja vaihtoehdoista pitää keskustella suuremmalla foorumilla kuin omien nurkkien takana - tai sitten voimme yhtä hyvin valita pohjois-Korean linjan tässä suhteessa.

Suuren maailman kattavan arvo-osuustilin ilmestyminen maailman kartalle ei onnistu pieneltä maalta, joten kannattaa sopeutua ja miettiä, miten yhteistyö voisi toisella tavalla onnistua - kaikkien maiden verottajia hyödyntävällä tavalla.

Eli haluan sanoa, että se että uskoo arvo-osuustilijärjestelmän olevan este veronkierrolle, on pään pussiin laittamista. Ulkomaisia välittäjiä on ja tulee aina olemaan. Suomen pörssi ei juurikaan ole kovin kiinnostava paikka, kun lähdetään pohtimaan, mistä voittoa todella tulee.

lue lisää …

Kuukausikatsaus toukokuu 2019

Viime päivinä kurssit eivät todellakaan ole olleet nousussa, mutta onneksi toukokuun osinkotuotto oli ennätyksellinen. Ostin uutta yhtiöt salkkuni Kanadalaiseen osioon, RUSSEL METALS INC. Yhtiö ei ollut niiden yhtiöiden listassa, joita oli tarkoitus ostaa toukokuussa salkkuuni, mutta alkuperäinen suunnitelmani ei ollut soveltuva, joten jouduin tekemään nopean pikamuutoksen ostoihin.

Alla jälleen kerran joidenkin kuukausien osinkokehitys. Osingon kasvu tarkoittaa kasvua verrattuna tammikuuhun 2018. Dividend yield 1 kk tarkoittaa sananmukaisesti 1 kuukauden osinkotuottoa verrattuna kyseisen kuukauden markkinahintaan.

Osingon kasvu% 0010010020020030030040040001.1802.2…02.201803.2…03.201804.2…04.201805.2…05.201806.2…06.201807.2…07.201808.2…08.201809.2…09.201810.2…10.201811.2…11.201812.2…12.20181.20…1.20192.20…2.20193.20…3.20194.20…4.20195,20…5,2019028.544796380090496489.4059107393714501.1862.1939275262.52669683257918459.429928995891502.2018-15.2595494696.50859728506785496.760647677378103.2018147.8550441130.49049773755655418.143324849674604.201898.58961802164.47239819004523441.8880788921478605.2018153.6141038198.45429864253393415.367596146498706.2018285.367287232.4361990950226351.8657211207837507.2018140.8423115266.4180995475113421.5232938147661308.2018200.0979432300.4392.963500185151609.2018107.2477963334.3819004524887437.715044583291610.201857.70812929368.3638009049774461.59197618305911.201881.01860921402.3457013574661450.356883813061712.201870.34280118436.32760180995473455.50236729343861.2019132.2428991470.3095022624434425.66800436134532.2019170.3232125504.2914027149321407.314206405652043.2019184.0352595538.2733031674207400.705328540948134.2019497.453477572.2552036199095249.645263061993435,2019Osingon kasvu%Osingon kasvu Dividend Yield 1 kk 000.10.10.20.20.30.30.40.40.50.50.60.60.70.70.80.80.90.9111.11.11.21.201.1802.2…02.201803.2…03.201804.2…04.201805.2…05.201806.2…06.201807.2…07.201808.2…08.201809.2…09.201810.2…10.201811.2…11.201812.2…12.20181.20…1.20192.20…2.20193.20…3.20194.20…4.20195,20…5,20190.43800755927.74660633484163417.9611619246623501.180.689597160360.77828054298643368.4745580979140402.20180.354986177293.80995475113122434.2911143772218503.20180.8854040929126.84162895927602329.960167815613304.20180.6734758275159.87330316742083371.645555656569805.20180.8244763839192.90497737556564341.944388856619406.20181.137649652225.9366515837104280.3445399794502507.20180.6920245786258.9683257918552367.997095263892908.20180.816557135291.99999999999994343.502071416977309.20180.5698294174325.0316742081448392.032363397762810.20180.4157721789358.0633484162896422.3347665383464611.20180.5207191683391.0950226244344401.6921403790358312.20180.4242122974424.12669683257917420.67463116479451.20190.5397906672457.1583710407239397.94085771833832.20190.5927325831490.1900452488687387.52740818126283.20190.5625169725523.2217194570136393.470690192205554.20191.256333155556.2533936651585257.05,2019Dividend Yield 1 kkDividend Yield…Dividend Yield 1 kk

Kuten jo aikaisemmin kerroin on tarkoitukseni tästä eteenpäin sijoittaa osinkotuottoni joukkovelkakirjoihin, jotka ostan jälkimarkkinoilta. Mikäli tämä ei jostain syystä kuitenkaan onnistu, niin sitten sijoitan rahat joko ETF rahastoihin tai sitten vuokramarkkinoille suuntautuviin aktiivisiin rahastoihin. Tämä tarkoittaa että saan korolle vähemmän korkoa, mutta rahavarannossa tapahtuu vähemmän aaltoliikettä. Tavallaan kyse on korolle tulleen koron koroista. Eli tuo kuvio, joka tuossa ylempänä on näytillä on korolle tullutta korkoa.

lue lisää …