Hyppää sisältöön

Heinäkuu 2021

Kevät oli kohdallani hieman raju, joten minulta on jäänyt monen kuukauden osalta kirjoittamatta salkkuni liikkeistä ajatuksia. No yritän nyt aloittaa tapani uudelleen. Eli heinäkuu oli melko tasainen kuukausi. Pää Salkussani on tällä hetkellä 75 yhtiön arvopaperia, joista Kanadalaiset paperit ovat parhaassa vedossa sekä osingojen että arvon suhteen. Yhdysvaltoijen pörssillä on tapana melkoisesti edestakaisin ja eurooppa on melko mielikuvitukseton. Australian pörssi ollut tasainen ja varma paikka, jossa olen tehnyt ostoja ja myyntejä tasaisin välein. Niin myös heinäkuussa.

REIT-salkkuni on nousukiidossa. Sen arvo kohosi merkittävästi heinäkuussa. Myös rahasto-omistukseni olivat heinäkuussa nousussa, mutta kuun loppupuolella tapahtui pientä käännettä - ei tosin merkittävää.

Väsynyt heinäkuu.

Reit salkkussani on kahdetoista yhtiön arvopapereita ja pari etf:ää, joka tekee osakesijoituksieni määräksi jo yli 80 - kun otetaan huomioon vielä pankeissa olevat korkeammalla summalla sijoitetut eft ja puhtaat rahastosijoitukset niin instrumenttien määrä on yli 90.

Ja heinäkuussa kokonaisuuden arvo oli vahvasti nousussa.

Osinkotuottoa oli kohtalaisesti, mutta ei niin paljon kuin vielä vuoden alussa suunnittelin kuukauden tuoton olevan. Tuotto jäi heinäkuussa puoleen tavoitetuotosta. Jokusesta myynnistä tosin tuli lisätuottoa, joten yhdistetty tuotto oli lähellä tavoitetta, mutta ei siltikään ollut tavoite.

Olin itse melko heikossa kunnossa heinäkuussa, mutta parempaan päin menossa. Yleensäkin positiivista oli se, että sain kiinnostukseni sijoitusmaailmaan takaisin, joka oli pahasti kadoksissa vielä keväällä. Väsynyt olin mutta toisaalta väsymys sai minussa esiin rohkeutta, jolla sijoitin uudella tavalla vanhoihin kohteisiin. Minulla on tällä hetkellä suuri määrä pitkäaikaisia osto- että myyntitoimeksiantoja vireillä.

Kommentit

Comments powered by Disqus