Hyppää sisältöön

Toukokuusta

Toukokuussa en pahemmin tarkkaillut salkkuani, vaan olin lähinnä jonkilaisessa horrostilassa. Toukokuussa salkkuni arvo nousi itsekseen omaa tahtiaan. Hämärästi muistan myyneeni Inga groupin pois salkustani ja vaihtaneeni sen erääseen etf-paperiin, jonka arvo sitten nousikin omaa tahtiaan ylöspäin.

Nyt kesäkuussa tätä kirjoittaessani päivä ei ole mikään paras omalta kannaltani. Eilen oli parempi, melkein normaali päivä. Olen kevään aikana oppinut yhden seikan, joka vaikuttaa sijoittamiseeni. Olen sitä mieltä että suurin osa lääkäreistä ovat pelkkiä puoskareita, kun tulee oikeasti eteen vaiva, joka on hieman vaativampi. Suomalainen julkinen terveydenhoitojärjestelmä on oman katsontakantani mukaan maailman surkeinta tasoa. Voisi jopa väittää, että tällä terveyden huolto on täysin asiakkaiden vastuulla. Väite oli hieman yli menevä. On tietenkin monia asioita, joissa julkinen terveydenhuolto toimii - mutta sitten on ihan kamala kasa niitä juttuja jossa se ei toimi lainkaan. Jos pitäisi sijoittaa, niin sijoittaisin toimivaan yksityiseen terveydenhuoltoon Suomessa. Ajaisin koko julkisen systeemin alas ja rakentelisin jotan kivempaa tilalle.

Tei myyntejä. Austraaliassa tapahtui menneellä viikolla yllättäviä kurssinousuja, jotka hyödynsin. Ostin lisää bondeihin sijoittavia etf:iä. Aion varmaan ostaa Dow Jones industrial Averageen sijoittavaa ETF:ää. Mitään osta ja myyntioperaatioita en pysty tekemään, koska tällä hetkellä minulla ei ole aavistustakaan missä kunnossa olen seuraavana päivänä. Yritän vain pitää kaikki salkkuni sellaisessa kunnossa, että ne tuottavat rahaa. En tiedä olenko maininnut, että myin omistamani vuokra-asunnon pois - minulla oli lopputalvesta viitteitä, että jotan on kunnossani pielessä, joten tein nopean operaation, joka helpotti paperitöitä. Sijoitukseni kuitenkin tuottavat tällä hetkellä yhtä paljon kuin vuokra-asuonto olisi verojen ja kulujen jälkeen tuottanut.

Yritän joskus kirjoittaa tänne. En usko että jaksan mitään suuria analyysejä enää rakennella vähän aikaan, mutta elämästä ehtii kirjoittelemaan.

Kommentit

Comments powered by Disqus