Hyppää sisältöön

Absoluuttinen Momentum

Trendisijoittamisessa on erillaisia suuntauksia, joista monet ovat hyvin suosittuja. Osinkosijottamisen ja ns. Absolute Momentum ilmiön hyödyntäminen eivät välttämättä ole toisiaan poissulkevia. Tosin osingon kytkeminen momentumin seuraamiseen on enemmänkin sijoittamistavan sivujuoni kuin pääjuoni. Mietin edellisen postaukseni jälkeen ideaa, että jakaisin osinkosalkkuni kahteen osaan, jossa osa salkusta (50 osaketta) olisi kytketty osingon metsästykseen ja toinen puoli hakisi trendistä voittoa, niin että kun trendi lähtisi alasuhdanteeseen tehtäisiin myynti. Tiivistetysti: Toinen puoli salkkua olisi osta-ja-pidä menetelmällä, ja toinen osta halvalla ja myy korkeammalta, jos vaan pystyt. Hetki olisi otollinen tähän pieneen salkkustrategian muutokseen, ja aina voi asiaan liittää puhtaan trendisijoitusstragian, jolla luo momentum strategiaan pientä turvallisuutta, ainakin näin syöksyvien hintojen aikakautena.

Absolute Momentum.

Absoluuttinen Momentum perustuu ajatukseen, että osakkeiden trendi seuraa osakkeen historia käyrän korrelaatiosuoraa. Yleisesti käytetään kolmesta kuukaudesta kahteentoista kuukauden historiallista trendiä, ja sen perusteella tehdään oletuksia.

Tämä sijoittamistapa ei hyödynnä juurikaan tunnuslukuja vaan tärkeämpi on trendikäyrän liike. Sijoitustapaan oleellisena kuuluu osakkeiden myyminen tiettyjen sääntöjen mukaan. Eli kysymyksessä harvemmin on osta-ja-pidä menetelmä.

Yksinkertaisesti kuvaten kysymys on seuraavasta kuvasta. Esimerkkinä on käytetty Envitec Biogas nimisen yrityksen yhden vuoden kurssikehitystä, jossa näkyy kyllä nykyinen kriisi, mutta se ei ole juurikaan muuttanut osakkeen trendikehitystä kuin nimeksi.

/galleries/kuvia/ETG.png

Liikkuvan keskiarvon perusstrategia.

Liikkuvan keskiarvon strategia on yksi trendisijoittamisen perusmenetelmistä. Eli meillä on trendi ja siitä lasketaan kaksi muuta trendikäyrää, joista toinen esittää esimerkiksi liikkuvaa keskiarvoa 20 päivän sykkeellä ja toinen liikkuvaa keskiarvoa 100 päivän sykkeellä. Kun keskiarvo käyrä kohtaavat toisensa on kysymys joko osto- tai myyntisingnaali, jota seurataan.

Liikkuvia keskiarvoja on useampaa erin tyylistä. Hyvin käytetty keskiarvo on ekspoentiaalinen keskiarvokäyrä, jota käytetään varsinkin valuuttakaupassa.

Alla kuvaesimerkki kyseisistä salkussani olevasta SOUTHERN CO nimestä energiayhtiöstä. Kuvassa näkyy hyvin, miten yksinkertaiset liikkuvakeskiavokäyrät kertovat myynti ja ostohetket trendikäyrästä.

/galleries/kuvia/SO.png

Abslute Momentum yhdistettynä liikkuviin keskiarvoihin.

Kun yhdistää Abslute Momentumin yhteen liikkuvan keskiarvon tulkinnan kanssa, on mahdollista luoda jatkuvan rahavirran salkkuun. Tämä on periaatteessa helppoa, mutta todellisuudessa yllättävän vaikeaa monelle sijoittajalle. Mikäli tykästyy yhtiön osakkeisiin tai muuten on luonteeltaan ahne, voi huomata, että menetelmä ei tuotakkaan niin paljon kuin toivoo. Kaikki strategiat perustuvat ehdottomaan kuriin ja menetelmän toistamiseen - sekä tietenkin markkinatilanteen, joka sopii menetelmälle. En sanoisi nykyisen markkinatilanteen olevan aivan täydellinen kummankaan käyttämiseen - tosin jos löytää oikean paperin niin hyvinkin voi olla. Esimerkkinä tästä yrityksen nimeltä ZOOM VIDEO COMMUNICTIONS viimeiseltä kolmelta kuukaudelta Korona hysterian kuumimpien hetkien keskellä.

/galleries/kuvia/ZN.png

Kyseisen yrityksen kohdalla on ainakin viime päiviin asti voinut käyttää tätä strategiaa. Sattumoisin yrityksen ydinliiketoiminta pyörii etäyhteyksien järjestämisen ympärillä.

Eli toisinaan kannattaa seurata, miten trendikäyrät liikkuvat ja tehdä niiden perusteella johtopäätöksiä.

Kommentit

Comments powered by Disqus