Päiväys: 04.19.2022 14:00:00 Kategoria: Blogit

Sorttaus ei ole niin paha asia.

Olen aina ollut osinkosijoittaja. Osinkosijoittajan vältän kuin ruttoa ns. kasvuosakkeita, jotka eivät maksa osingoa. Nykyään olen siinä mielessä muuttanut mieltäni, että olen keksinyt, mihin tarkoitukseen kasvuosakkeet sopivat. Ne ovat juuri niitä osakkeita, joita voi myydä lyhyeksi eli sortata. Tarkoittaa suomeksi sitä, että lainataan kaverilta osakkeita ja myydään ne - käytännössä lainataan välittäjältä korkoa vastaan osakkeet. Kun osakkeen hinta laskee, niin osakkeet ostetaan takaisin ja tehdään voittoa.

No kun tekee sorttimyyntejä huomaa nopeasti, että eräs vanha lausahdus: Hinnat nousevat todella hitaasti, on hieman epävireinen. Sorttaaja havaitsee, että hinnat laskevat todella hitaasti. Ehkä tuolle legendaariselle lauseelle olisi parempi koostumus muoto: Hinnat muuttuvat hitaasti

Mennyt vuosi.

Mennyt vuosi oli hämmentävän tuottoisa, siitä huolimatta että olin puoli kuoleessa olotilassa monta kuukautta. Ymmärrän nyt miltä tuntuu olla zombie. Mutta ehkä juuri Zombie mainen asenne elämään kehitti salkkuani. Viime vuonna voitin vuoden ajan jaksolla spy- indeksin mennen tullen - ja vielä tämän vuoden puolella spy:n kulkiessa alaspäin oma salkkuni kulki ylöspäin.

Omistan joitakin indeksirahastoja joiden vuoden tuotto pääsi 28%. Oli hetkiä viime vuonna tosin kun rahastot olivat 38% paikkeilla. Oma salkkuni pysyi yli 30 menevissä lukemissa.

Uusi sivusto.

Kurjan vuoden jälkeen on myös hauska aloittaa uudenlaisella blogirakenteella. Pidän mahdollisuudesta luoda nopasti muuntuvaa blogin ulkonäköä ja uusi blogini antaa sille nyt mahdollisuuden. Itseasiassa tämä stattinen sivumoottori antaa paljon suuremmat mahdollisuudet blogilleni kehittyä niihin suuntiin, joihin olen sitä halunnut aina kehittää.

Tulen palauttamaan todennäköisesti tulevaisuudessa salkkuni rakenteen katsottavaksi, kunhan saan ensin luotua niin helpon rakenteen salkun tuomiselle, että se liittyy blogiini yhdellä napin klikkauksella. Sijoittaminen ja tämän blogin rakentelut ovat merkittävä pala elämääni. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Comments