Hyppää sisältöön

huhtikuussa 2020

Kuukauden puoliväli on ylitetty. Olen nyt ollut etätöissä kotona maaliskuun alusta - siitä asti kun satuin sairastamaan nimettömän taudin, joka ei ollut korona tai kausi-influessa. Kotioloissa nyt siis toista kuukautta. Välillä käymässä kaupassa miettimässä, kuinka monella kassajonossa on ollut tai on tunnettu virustauti. Pitkillä pyörälenkeillä - miettimässä, ovatko muut pyöräilijät vain vielä odottamassa kevään saapumista vai miksi matkan varrella on niin hiljaista.

Sijoitin viikko sitten Walt Disneyhen pienen määrän rahaa - tavoitteena myydä sijoitukseni pienellä voitolla lähiaikoina. Olen jännittynyt käykö näin. Todennäköisesti myynti tapahtuu ei-varsinaisella-markkina-ajalla, koska markkina-ajalla hinnat ovat olleet matalammat. Aikoinaan tehdessäni kauppaa Intelin osakkeilla, oli hämmentävää, miten myyntitoimeksiannot toteutuivat aamuyön tunteinna, todennäköisesti jossain muussa pörssissä kuin missään pohjois-Amerikan pörssissä.

Ajatuksia alkavan kevään edellä.

Tulevaisuus on melkoisen epäselvä. Optimististen mielestä pörssin ns. karhumarkkina on jo ohi, mutta jos asiaa katsoo avoimin mielin ilman optimismia tai pessimismiä, niin ymmärtää, että karhumarkkinat saattoivat vasta alkaa. Koronan takia itsensä eristäneet valtiot joutuvat jonkinlaisiin talousvaikutuksiin, jotka vaikuttavat yhtiöiden taloustietoihin. Taloustiedoilla on tapana vaikuttaa kurssitietoihin. Yksittäisten yhtiöiden alamäet voivat viedä maailman indeksejä alaspäin vielä jonkin aikaa.

Sain taas tänään mainoksen sijoituswebinaareista sähköpostiini. Niissä kerrotaan että webinaari kertoo, miten sijoittamisella vaurastuu. Epäilen syvästi, että yhdellä webinaarilla ketään oppii vaurastumaan osakekaupan avulla. Ehkä totuuden mukaisempi otsikko noille webinaareille olisi vaikka: opi miten rahaa voi liikuttaa tililtäsi jonkun välittäjä, jota tämä webinaarinpitäjä mainostaa, tilille. Tietenkin webinaarissa ehkä käydään läpi, mikä on osake ja mikä on joukkovelkakirja ja mikä on rahasto. Mutta noidenkin jälkeen valtava joukko sijoitusinstrumenteista on täysin tuntemattomia sijoittajalle.

Vilkaisin mainostettavan webinaarin sisältöä. Vakiotavaraa, jossa kerrotaan salaisuudesta nimeltä P/E luku ja ehkä jopa kerrotaan mikä on käsite 'osinko-ansa'. Ja tietenkin kerrotaan liukuvan keskiarvon saloista. Ihan vain heittona, tästä blokista voi lukea noista kaikista - ja varmasti toisella näkökulmalla kuin maksullisessa webinaarissa. Toki kirjoitustapa ei ole yhtä lennokasta kuin webinaarin pitäjän esiintymistaidot.

Uusin ajatkuseni on järjestää kaikki blogikirjoitukseni aiheen mukaan listalle jollekin erilliselle sivulle. Samakka korjailla kirjoituksia ainakin kirjoitusvirheiden osalta ja muuttaa kirjoitusten tageja. Tuo on kuitenkin vain yksi niistä ajatuksista, joita aina suunnittelen tekeväni tässä blogissani. Ja jotka toisinaan jäävät pahasti kesken.

Kommentit

Comments powered by Disqus