Hyppää sisältöön

Hyva kesåkuu

Tämä on nähtävästi - ehkä - kesäkuun parhaita päiviä tähän mennessä. Yllättäen keskellä iltaa Big 5 Sporting good päätti loikkaista 8% ylöspäin. Ensimmäisen kerran pitkään aikaan huomasin miettiväni vakavasti Big 5 ja Seagaten osakkeiden täydellistä pois myymistä ja saatavien rahojen sijoittamista vastaavalla osinkotasolla oleviin papereihin. Tosin big 5 osinkotaso salkussani on 9% ja Seagaten hieman vajaa 8%. Mutta jos sijoittaisin nyt niissä olevan rahamäärän uusiin 8% papereihin, niin kuukausi tuoton määrä kasvaisi merkittävästi. Lisäksi salkkuni yhtiöiden määrä kasvaisi noin neljällä ellei viidellä.

Salkkuni arvo nousi tänään 1% verran, joka on ihan mukava määrä rahaa.

Mutta mitä hankkisin kahden suosikkiyhtiön tilalle?

Kysymys mitä hankkisin tilalle on melko hyvä. Reit-yhtiöitä joiden osinko ylittää 8% löytyy jonkun verran. Mutta pelkästään Reitteihin sijoittaminen on tylsää. Kanadan pörssin puolelta löytyy jokunen kiinnostava paperi.

Mesabi trust nimistä yhtiötä hieman mietin jossain vaiheessa, kunnes tajusin, että ennuste tulevasta 15.1% osingosta on pelkkää spekulaatiota. Yhtiön toimiala, terästeollisuuden lisenssit, on sinänsä mielenkiintoinen. Mutta samalla epäilyttävä.

Wester Asset Morgate Capital Corporation olisi todennäköisesti yksi ostoehdokas, vaikka paperi onkin taas yksi Reit.

ADR nimeltä Veon, Hollantilainen teleoperaattori, voisi olla yksi vaihtoehto. Paperin kurssi on tällä hetkellä vain 2,35 dollaria ja yhtiö maksaa Yhdysvaltain markkinoille kaksi kertaa vuodessa osingoa.

Jos haluaisin ottaa riskin paikallismedia toimijan kanssa, niin voisin ostaa NEW MEDIA INVESTMENT GROUP Inc. nimistä yritystä. En tiedä haluanko tehdä näin.

ADR:ien joukosta löytyisi muutamia mielenkiitoisi japanilaisia yrityksiä - ja jopa Wärtsilä, joka maksaa melkoista osingoa yhdysvaltain markkinoilla.

Siten olisi öljyfirmoja, mutta suhtaudun niihin hieman epäilevästi.

Yhdysvaltain markkinoiden riskejä.

Yhdysvaltojen osakemarkkinoilla on puolia, jotka pitää mielessä. Luin jonkin aikaa sitten artikkelin, joka kertoi osakemarkkinoilta hävineen vuoden 1994 huomattava joukko osakepapereita. Määrä oli tuhansissa.

Määrän kohdalla voi miettiä, kuinka todennäköistä voi olla pitkällä tähtäimellä USA:n pörsseissä törmätä paperiin, joka katoaa alta.

Eli ei ole ihan tyhjästä temmattua kehoittaa ennen ostoksia hetken miettimään, ennen kuin laittaa rahansa yhden asian yritykseen.

Odotusta.

Aion vielä odottaa ja katsoa tovin. Kesällä hinnat ovat korkeimmillaan, ostaminen ei välttämättä ole viisasta. Oman kokemukseni mukaan paras ostohetki on siinä lokakuun paikkeilla. Tällä hetkellä ei ole ostajan markkinoita, ainakaan USA:n pörsseissä. Euroopan pörsseissä sen sijaan saattaa olla. Mutta ikävä kyllä, 'osinkokausi' on europpassa pian ohi, enkä aio sijoittaa juuri enempää enää kuin mitä olen etukäteen suunnitellut rakkaalle kotimantereelleni.

Kommentit

Comments powered by Disqus