Hyppää sisältöön

Joulu on jo ovella

Kyllä kyllä, kuuluisa Yhdysvaltojen ja Kiinan kauppasodan eräs huipeentumispäivä kuulema lähestyy, eli 15.12. Nyt ovat tietyt piirit jo ehtineet julistamaan ties mitä katastrofia kyseiksi päiväksi. Hetkellisen voiton etsijöiltä on kuitenkin unohtunut kokonaan voiton tavoittelun ällistyttävä mahdollisuus.

On totta, että jonkin aikaa sitten vastaavassa tilanteessa markkinat syöksyivät alas. Olemassa on sivustoja, joissa mitataan volaliteetin määrää. Korkea volaliteetti voi merkitä todellista rynnistystä alaspäin. Kuten käyttäytymistieteellinenkin näkökulma sanoo: vältä heilahteluja, koska niihin liittyy tunteita. Ja kyllä yhdysvaltoijen markkinoilla on paljon laskelmointuja tunteita toisinaan.

Tai sitten voi ajatella taas kerran täysin toisin päin. Edessä on taas kerran todellinen ostomahdollisuuksien suma. Markkinoiden syöksy tietää hintahäiriötä todella monelle osakkeelle - eli ylivuotavaa turhaa kurssin laskua. Pitkäaikaissijoittaja joko ostaa salkkuun uusia osakkeita laskun aikana tai sitten ... ei välitä koko jutusta. Lyhytaikaissijoitta voi myydä salkkunsa tyhjäksi ja katsoa, mitä tapahtuu. Kävi miten kävi, joka tapauksessa kannattaa OSTAA! Viimeinen toteamus ei ollut oikeasti kehoitus. Kurssien laskut ja nousut oikeasti vaikuttavat salkkuun ja mikäli raha on todella tarpeen elämässä, niin silloin kannattaa ennemmin miettiä ja seurata kuin hypätä suoraan kaivoon.

Itse henkilökohtaisesti tulen vähät välittämään koko jutusta. Minulla ostosuunnitelmat joulukuun loppuun, jotka toteutan kävi 15 päivä ihan miten vain. Mutta jos minulla olisi omaisuutta käytettävissäni, niin varmasti hyödyntäisin tilaisuuteni kuukaudelle ennustetusta suuresta karnevaalista.

Mutta tiedättekö olen pessimisti. En usko juuri mitään tapahtuvan markkinoilla, vaikka mitä tapahtuisi 15 päivä. Korkeintain pientä aaltoilua, jota nyt muutenkin markkinoilla tapahtuu tiiviisti. Mutta jos kurssit syöksyvät alas, niin harkitsen rahavarastoistani käytettävän johonkin osakkeeseen pienen siivun. Mutta vain harkitsen. Kurssi heilunnat eivät juurikaan vaikuta osinkoihin, paitsi osinkotuottoa voi saada ylöspäin, jos jokin isoista yhtiöistä tippuu tarpeeksi alas - onko uskottavaa että näin kävisi. Ei ole.

Kommentit

Comments powered by Disqus