Hyppää sisältöön

Kanabis

Heti alkuun totean, että olen Kanabiksen ja kaikkien muiden huumeiden ja itse asiassa myös alkoholin vastustaja. Se ei tarkoita, että en hyväksyisi toisten käyttöä - Ihan vapaasti vain - mutta itse pysyn etäällä näistä myrkyistä.

Kanabis-teollisuuteen sijoittaminen on tullut viime aikoina muotiin. Ihmisillä on tapana haistaa hyöty, mikä syntyy kun muut joutuvat huumeiden koukkuun. Tästä on hyvä pumpata rahaa.

Olen tutustunut jonkin verran nykyhetken Kannabisteollisuuteen ja toistaiseksi en ole havainnut mitään kovin kiinnostavaa, paitsi että kurssit ovat liikkuneet kiitettävällä tavalla. Hyviä osingon tuottajia tällä toimialueella en ole löytänyt yhtään - mikä on silmälle pistävää, jos vertaa sairaalabisnekseen, josta hyviä osingon lähteitä löytyy.

Mutta tässä kohtaa tunnustan, että en ole paneutunut enemmän tai vähemmän moraalisista syistä alan yrityksiin. En usko, että haluaisin sijoittaa toisten tulevaan kärsimykseen rahaa.

Niin ehkä viimeinen lause oli turha tuomitseva. Kannabis on myös lääke, joka auttaa ihmisiä tuskan keskellä. Lääkekannabikseen voisin olla valmis sijoittamaan, jos osakkeen tuottoarvo osuvat oikeisiin arvoihin.

Eettisyyttä?

Kannabis on mielestäni hyvä esimerkki siitä, kuinka surkeaa on tarjota ahneille sijoittajille eettisesti hyviä osakkeita. Jos et ymmärtänyt, niin edellinen tarkoitti, että minusta Kannabis-osakkeet eivät ole eettisesti hyviä osakkeita. Ihmisiä kiinnostaa lopulta enemmän raha kuin eettisyys. Eettisyys tulee pelilaudalle ehkä vasta siinä vaiheessa, kun taskussa on niin paljon rahaa, ettei ahneudella ole enää väliä. Silloin voi miettiä syvempiä asioita.

Tuo oli hieman karrikoiden sanottu. Tiedän kyllä, että köyhät ihmiset kuten minä, voivat ajatella asioista toisella tavalla. Mutta toivon, että sanomani ydin tuli kirkkaaksi. Näen maailman hieman huvittunein silmin. Ihmisillä on tapana puhua toista ja tehdä aivan muuta. Kaikki vastustavat huumeita, mutta nurkan takana piilossa edistävät huumeiden tarjontaa.

Ihmiset laittavat eettiset asiat kokoon omien näkemystensä mukaan. Jos ihminen pitää nautintoaineista, niin on ihan eettisesti oikein sijoittaa nautintoaineisiin. Jos ihminen rakastaa rahaa ja haluaa rikastua nopeasti parhaissa mahdollisissa tuottokohteissa, hän ei juuri mieti eettisiä asioita. Uskoisin vasta-alkavien sijoittajien olevan juuri viimeistä joukkoa.

Kannabisalan tulevaisuus.

Kannabiksen viihdekäyttö taidettiin hyväksyä Kanadassa, joka lempisijoitusmaitani. Laillistaminen merkitsee alalle tuloja. Jos haluaa sijoittaa Kanabikseen, niin nyt on hyvä hetki ostaa itselleen Kannabis-indeksi salkkuun Kanadalaisista yrityksistä. Uskon että alalla on todella hyvä tulevaisuus. Uskon myös että kannattaa sijoittaa Kanadalaiseen yksityiseen lääkäritoimintaan, kuten itse olen tehnyt. Kannabiksen käyttö ei ainakaan voi merkitä tulojen laskua lääkäritoiminnan puolella.

Miten kauan Kannabiksen viihdekäyttö on Kanadassa laillista on toinen kysymys, mutta sijoittajat ottavat aina riskejä näiden asioiden suhteen - hieman kuten Teslan kanssa. Tulevaisuus voi olla hieno tai sitten hyvin surkea.

Kuten sanoin, itseäni ei Kannabisosakkeet eivät juuri kiinnosta. Luonnollisesti suosittelen samaa tätä lukevalle. Ole eettinen moralikko, unohda Kannabisosakkeet.

Kommentit

Comments powered by Disqus