Hyppää sisältöön

Katoavat blogit

Olen lukenut sijoitusblogeja vuosia aina silloin tällöin. Ajan saatossa näkee selvästi, miten kirjoittajalta aiheet alkavat loppumaan, jos hänen pääteemansa on kertoa, miten sijoittaminen aloitetaan. Mutta toisinaan blogit vain kuolevat, koska selvästi kirjoittajalla ei ole tarpeeksi aikaa kirjoittaa blogiaan - mahdollisesti siitä syystä, että todellisuudessa sijoittamisesta kirjoittaminen vaatii intohimoa ja hieman valmiutta paneutua asioihin ja niiden syihin. Blogit, joissa kirjoitellaan niitä näitä sijoituskirjoittelun ohella näkyvät elävän suhteellisen pitkään. Näin koska ei ole pakonnomaista tarvetta kertoa joka tekstissään painavia asioita sijoittamisen lainalaisuuksista. Voi myös kirjoittaa muusta.

Jos blogin kirjoittaja yrittää kirjoittaa kirjaa, niin silloin näyttäisi blogi kuolevan lopulta - varmaan kirjoitusprosessi on niin työläs, että kirjoittamisen haluaa unohtaa. Eli bloggaaja ei oikeasti nauti kirjoittamisesta - niin totta, kirjoittamisesta nauttivat ovat hieman masokistiluonteisia ihmisiä. Sillä jos eivät ole, niin he kosahtavat kriitikkojen tulitukseen.

287 blogikirjoitukseni

Mitä oudoimmista syistä ihmiset juhlivat asioita. Tämä kirjoitus on juhlistamassa kaukaista tavoitettani, eli saada 287 blogikirjoitus valmiiksi. Alunperin tämän piti olla valmiina varmaan pari vuotta sitten, mutta huomasin, että en kyennytkään kirjoittamaan aiheesta kirjoituksia joka päivä. Kun naputtelee työkseen koodia päivät pitkät, huomaa että iltaisin ei aina herää intohimoa kirjoittamiseen.

Tämän blogin alkuaikoina minulla oli ajatuksena suorittaa sijoitusneuvojan paperit, mutta asioita lukiessani tajusin, että kyseinen titteli ei merkinnyt minulle todellisuudessa mitään. Joten lopetin lukemisen, mutta jatkoin bloggaamista. Uusi tavoite minulla on kirjoittaa blogiani yhä 10 vuoden kuluttua. Tämän jälkeen voin katsella, ketkä muut blogin kirjoittajat ovat yhä pelissä mukana - ja mikä on heidän aiheensa vuosien jälkeen.

Kymmenen vuoden kuluttua uskon myös salkkuni osinkotuoton olevan sitä luokkaa, että voin laskea viikon työtuntien määrää ilman, että se tuottaa ongelmaa taloudellisesti. Tietenkin jos menossa oleva Korona-kriisi paisuttaa tulevaisuuden salkkuani niin paljon, että sen rahaksi muuttaminen takaa elämäni, niin hienoa. Näin ei kuitenkaan tule käymään.

Vaihtoehto kaksi on kymmenen vuoden kuluttua aloittaa päätoimisen treidaajan hommat. Ihan voisi olla mielenkiintoista. Kun osinkosalkku tuottaa tietyn määrän, voisin tehdä ensin kauppoja iltaisin yhdysvaltoijen pörssissä jonkin aikaa - ja jos treidaaminen kannattaisi, niin siirtyisin omalle palkkalistalleni. Tämä on idea, jota olen vähän aikaa pohtinut, kun mietin mitä tekisin kymmenen vuoden kuluttua. Ja olisihan se mielenkiintoista vaihtaa blogini aiheen osinkosijoittamisesta treidaamiseen. Tässä alkaa jo ihan miettimään, että mitäs jos kolmen vuoden kuluttua jopa tekisi niin - tai aiemmin. Tulisi blogiin hieman säpinää aiheen vaihtamisen myötä. Jos blogillani olisi oikeasti monia lukijoita, niin tässä kohdassa voisin järjestää äänestyksen - mutta nykyinen lukijamääräni on niin pieni - onneksi - että äänestyksen validisuus kuolisi vähäisten äänimäärien myötä.

Mutta arvelisin 10 vuoden kuluttua blogikirjoitusten määrän liikkuvan siinä 1223 paikkeilla. Eli kun kirjoitan, 1223:n blogini, niin nostetaan lippua salkoon. Tietenkin myös 574. blogikirjoitus voisi olla välietappi.

Eli bloggaajat, kirjoittakaa ja älkääkö sammaloituko sinne nurkkiin. Ja yrittäkää ihmeessä löytää virikettä kirjoituksiin. On todella tylsää lukea tekstejä, joissa yritettään neuvoa aloittelijalle, miten sijoittamisen voi aloittaa. Suurin osa noista lukemistani aloittelija vihjekirjoituksista ovat kuin kopio toisistaan ja peräisin jostain asiaa käsittelevästä läpyskästä. Parhaiten sijoittamaan oppii lukemalla todellisia kirjoituksia sijoittamisesta ja siihen liittyvistä asioista. Se että kertoo, mikä on välittäjä ja miten välittäjän kanssa toimitaan, ei kerro sijoittamisesta mitään, varsinkaan kun kovin moni näistä neuvojista näkyy vielä olevan tietyn välittäjän mainoistajia - eli hieman kuin kirjoittelevia lampaita. Älkää olko mainostavia lampaita. Etsikää se oma suuntanne ja kertokaa asioista, jotka teitä kiehtovat. Käyttäkää aikaa kirjoittamiseen. Kirjoittaminen on oikeasti hauska asia!

P.S. Jos mietit miksi nuo tavoiteluvut eivät ole tasalukuja, vaan ihan hatusta heitettyjä, niin kysyn takaisin, miksi lukujen pitäisi olla jotain tylsää ja säännönmukaista. Lisäksi ei vakioluvut tekevät asiasta mielenkiintoisemman, koska ihmisillä on tapana alkaa pohtia asioiden logiikkaa ja etsiä sääntöjä. Kun keksii itselleen säännön, niin ahaa elämäys saa asian asettumaan paremmin muistiin hyvässä tai pahassa mielessä.

Kommentit

Comments powered by Disqus