Hyppää sisältöön

Kirjoitustavastani

Netissä on aina välillä blogeja, joissa otetaan vahvasti kantaan, miten blogia kirjoitetaan. Ominaista näille blogeille on, että niissä nimenomaan painotetaan, millaisella kirjoitustyylillä saa sivulleen seuraajia, ja miten sitten lukijoilla voi tehdä rahaa.

Tyylini kirjoittaa rikkoisi monia noiden kirjoitusohjausbloggien sääntöjä. Kirjoitan nopeasti ja teen paljon virheitä. Jälkeenpäin käyn tekstiäni itse läpi ja korjailen ja saatan jopa lisätä asioita kirjoittamaani. Mutta en pidä tekemiäni virheitä maailmaa kaatavina seikkoina. Tosin silloin tällöin olen antanut omien ajatusten mennä nopeampaa kuin kirjoittaminen, jolloin tekstistä on tullut hauskaa ja mahdollisella lukijalla on varmasti ollut ongelmia ymmärtää.

Tiedän.

Tämä blogini on päiväkirja, eikä mainostus tai rahastussivusto. Minulla ei ole tarvetta yrittää hyötyä lukijoistani. Minulla on enemmän tarvetta laittaa asioita ylös, ja mahdollisesti käyn itse kirjoittamaani myöhemmin läpi. On mielenkiintoista nähdä, millaisia ajatuksia itsellä on joskus ollut.

Kaikki me tiedämme, mikä on päiväkirja.

Minua harmittaa, että sijoituspuolella on monia ns. päiväkirjaa pitäviä bloggaajia, jotka avoimesti sijoittavat sivuilleen mainosartikkeleita. Mainosartikkelit pilaavat päiväkirjan, sillä ne ovat selkeästi jonkun kolmannen osapuolen ajatusten kirjoittelua ylös.

Todelliset sposoroidut tutkimukset, joiden lopputulos ei ole sposorin ylistäminen vaan asian tuominen esiin; nuo ovat ymmärettäviä. Tuollaisia tutkimuksia ei kuitenkaan minulta ole odotettavissa, sillä en pidä itseäni kovin hyvänä tutkijana, ja kukaan ei iki maailmassa haluaisi teettää minulla mitään tutkimusta - ensin minut pitäisi suostutella asiaan, joka itsessään on vaikeaa.

Blogini on siis rahan tuhlausta - rahan tuhlaamista kutsutaan harrasteeksi.

Eli olen siis ehdottomasti antibloggaaja niille 'Näin Pitää Blogeja Tehdä sivuille'. Osittain olen myös anti bloggaaja: 'Näin pitää sijoituksia tehdä sivuille'. Kumpikin kohta varmaan liittyy nimenomaan siihen, että silmissäni ei ole dollarinkuvia.

Viimeinen kohta oli puolittainen vitsi :)

Ei pidä olla liian vakava.

Tällä kertaa ei mitään ihmeellistä sijoituspuolesta. Toivun vielä flunssasta ja ajatuksesta että Trump tulee käväisemään Suomessa. Minäkin haluaisin matkustella ilmaiseksi ympäri maailmaa ilman että oikeasti on mitään todellista asiaa.

Kommentit

Comments powered by Disqus