Hyppää sisältöön

kuukausikatsaus kesäkuu

/galleries/kesakuu2018/osingot.png

Salkkuni osinkotuotto kesäkuussa pysyi 8% ja 9% välissä, kuten on tavoitteenikin. Sen sijaan arvotuotto hieman meni alaspäin.

/galleries/kesakuu2018/kesakuu.png

Kun toukokuussa oli kiva esitellä salkun sharpen arvoja, niin tämä kuu vei sharpenin negatiiviseksi- Lohdutukseksi voin todeta, että Vanguard Total World Stock Index (ETF) indeksi sai melkein yhtä huonon arvosanan kuin omani. S&P indeksi sen sijaan pysyi viimekuussakin positiivisella. Eli kaikki kyseiseen indeksiin sijoittaneet voivat olla tyytyväisiä.

Jos jotakuta kiinnostaa salkkuni osakepainotus maailman mittakaavallisesti on tässä tällä hetkellä. Tulevaisuudessa tulen nostamaan Kanadan ja Australian painoja. Totta En ole vielä ostanut mitään Australiasta, mutta ensi kuussa ostan ilmaisosakkeita tuosta pörsistä käyttäen osinkotuottorahojani.

/galleries/kesakuu2018/painot.png

Ajatuksia kesäkuusta ja muusta

Kesäkuu alkoi loistavasti. Näytti että sanonta "ota rahat pörssistö ennen kesää ja juokse" ei pitänyt pörssissä paikkansa tänä vuonna. Ehkä se ei tänä kesänä periaatteessa olekaan totta, sattuu vain että Corcus Entertaiment sijoitukseni määrä on sitä verta suuri, että se laski salkkuni kannattavuutta noin arvomielessä. Melkoinen arvon romahdus nimittäin kuluneella viikolla.

Kesäkuussa keskityin ostamaan Europpalaisia papereita. Samaa jatkan vielä heinäkuun alussa, mutta heinäkuun loppupuolella siirryn Kanadan ja Australian pörsseihin. Olen vielä hieman epävarma ostanko erästä salkkuni erästä ETF:ää lisää heinäkuun lopussa tai hollantilaista pankki nimeltä Inga Grouo, jota on myös salkussani. Vai keskitynkö täysin ostamaan vain Kanadaa ja Australiaa? Olen kallistumassa viimeisen vaihtoehdon puoleen, mutta saa nähdä.

Kolmella uudella paperilla saisin hajautusta lisää salkkuuni.

Kesäkuun muistaa myös skitsofreenisistä Trump uutisista, joissa Trump välillä kehuu jotain asiaa ja hetken päästä haukkuu samaa asiaa. Loppu kuusta syntyi Europan toiseksi suurin teräsjätti kun Saksalainen ThyssenKrupp ja Intialainen Tata Steel vetivät hynttyyt yhteen. Terästullien luvatulla hetkellä määrä on se joka ratkaisee ilmeisesti. Outoa, että yrityksen toimipisteeksi tulee Hollanti eikä Saksa.

Ai niin Nasdaq saavutti kesäkuussa uuden ennätyksensä. Eli jos joku luulee kurssien jo olevan laskussa, hän ei siinä ole vielä oikeassa. Sijoittaminen on psykologiaa. Tarvitaan vahva psykologinen isku, ennen kuin kurssit oikeasti alkavat syöksymään alaspäin. Tai sitten vain pieniä tapahtumia, joista kasvaa iso virta lopulta.

Virtaa odotellessa!

Kommentit

Comments powered by Disqus