Hyppää sisältöön

Kuukausikatsaus Syyskuu 2020

Olen ollut tässä kuussa hieman laiska, enkä ole ehtinyt vuoden vaihdetta ennen laskemaan kuukauden tilannetta. Syyskuu ei kuitenkaan ole ollut niin hyvä kuin kesäkuukaudet olivat, koska päätin, että en suorita myyntioperaatiota laajemmassa mitassa. Eli kuukauden tuotto on peräisin suurimmaksi osaksi vain osinkotuotosta.

Jossain vaiheessa kirjoittelin viikkokatsauksia, ja noin tulevaisuutta ajatellen voisin taas jatkaa viikkokatsausten kirjoittelua. Niiden tarkoituksena oli jättää jonkinlainen muistiinpano merkintä ajankohtaisista tapahtumista - eräänlainen päiväkirja. Mennyt vuosi voisi olla kiinnostavaa luettavaa muutamien vuosien kuluttua.

Mutta mennäänpä asiaan ja vilkaistaan, mikä on ollut tilanne syyskuussa.

Syyskuu salkun kannalta.

Syykuussa tuli tehtyä yksi myynti kauppa, joka ei kovin paljon näkynyt kuukauden osinkotuottomäärän keskellä. Salkun arvo junnasi paikoillaan - ehkä loppukuusta tapahtui alas syöksyä ja taas ylöskulkemista ihan loppu kuussa. Kuukauden aikana pitkään konkurssin partaalla pyörinyt PIONEER CREDIT LTD sai taas erään velka-asian kuntoon ja osaketta alettiin noteramaan pörssissä. Positiivisesti ajatteleva ostaisi saman tien osakkeita lisää, juuri ennen kuin tulee ilmoitus yhtiön rahatalouden vakaantumisesta. Vaikka uskallankin ottaa riskiä melko vapaasti, niin ajattelin kuitenkin ensin seurata yhtiön kehitystä, ennen kuin uskaltaisin ostaa yhtään lisäosaketta.

Välittäjät myös hermolivat yhdysvaltojen presidentin vaaleja nostamalla marginaalien rajoja - Itse en hyödynnä lainamahdollisuuksia salkussani, joten rajojen nostaminen ei vaikuta sijoittamiseeni kuin vain ajatustasolla. Omistan marginaalitilin vain ja ainoastaan ajatuksella: Jos sitä nyt sattuisi tarvitsemaan joskus.

Mielenkiitoista kuitenkin kuukaudelle on ollut se, että kakkossalkkuni arvo - salkku, jossa on oston ja lopulta myynnin kohteena rahastoja - arvo on kulkenut koko vuoden yläsuuntaisesti. Sijoituskohteeni on nyt ollut yhdysvaltain teknologia sektori, joka on jatkuvasti tuottanut voittoa, vaikka menetelmänässäni ostan jonkun aikaa pienellä summalla ja sitten kerrään lyhyen ajan voitot myymällä kaiken; ja taas jatkan ostamista myymisen perään. Salkun Sharpen kerroin kulkee siinä vähän yli 1. No joo, luku ei ole omaa riemuani, vaan lähinnä rahastoja hallinnoivien tahojen riemua. Mutta jos todella haluaa saada nousevaa tuottoa käteisenä kuukausittain, niin se onnistuu kyllä aktiivirahastoillakin - kun muistaa sijoittaa vakiorahasummalla tiheästi. Ehtona tietenkin on, että merkintään ja lunastukseen ei ole liitetty palkkioita.

Muita kuukauden haasteita.

Rakentelin syyskuussa koko 'kehitysympäristöni' uudelleen. Minulla on ollut ajatuksena parempien bloggisivujen tekeminen ja jopa ihan uudellainen tapa tehdä blogiani. Aika on ainoa esteeni, sillä työt ovat melkoinen rasite harrastamiselle.

Korona pademia jatkui edelleen syyskussa. Vaikka tauti ei itse ole vaikuttanut elämääni, niin tunnen monia ihmisiä, joiden työt ovat koronan takia kadonneet alta. Minun haasteeni Koronan suhteen on ollut pysyä lähinnä terveenä. Olen jopa oppinut käyttämään maskia, vaikka epäilin pitkään sietäisinkö pitää nenän edessä kyseistä laitetta. Mutta jos on pakko käyttää, niin huomaa nopeasti, miten vaivatonta maskin käyttäminen on.

Yhdysvaltain presidentinvaalit ovat kulkeneet omaa uomaansa. Veikkaan Trumpin voittoa, koska sekopäät yleensä voittavat tuollaiset vaalit. Yhdysvallat on invidualismin ja salaliittoteorioiden ja sekopäisyyden luvattu taivas - ja Trump edustaa juuri niitä arvoja sekä vielä päälle sitä konservatismia, joka sykkii vanhempien ihmisten elämässä, jotka haluavat kuten ihminen aina haluaa: Että mitään muutosta ei tule mihinkään suuntaan ja kaikki pysyy paikallaan. Trump voittaa, koska nämä ihmiset uskovat, hänen olevan se voima, joka estää muutosta. Näin ei itseasiassa ole, mutta riittää, kun uskoo asiaan. Ja uskohan ratkaisee kaiken.

Tämän uuden kuun haaste tulee olemaan saada syyskuun salkkutiedot näppärästi esille - niiden laskeminen vaatii tällä hetkellä liikaa työtä, vaikka olen rakentanut melkoiset automatisoinnit laskennan päälle. Olen alkanut harkita koko laskennan mielekkyyttä, mutta toisaalta laskeminen kertoo minulle itselleni jotain salkkuni kehityksestä ja salkkuni mahdollisista kehityssuunnista. Mutta katsotaan miten jatkan salkku-sivuni kanssa tulevaisuudessa.

Kommentit

Comments powered by Disqus