Hyppää sisältöön

Lokakuinen osinkoviikko

Havaitsin omissa merkinnöissäni virheen. Coruksen sijoitettu rahamäärä oli laskelmissani väärin, koska olin käyttänyt suoraan kopioimaani raha-arvoa, jossa oli tullut mukana US desimaalierotin eli pilkku. Se että eri kulttuureissa käytetään erillaista decimaalierotinta ja mahdollisesti tuhaterotinkin on melko viheliäinen asia. Matematiikan saralla kaikkien olisi nyky-yhteiskunnassa käyttää samallaisia numeroita ja samallaisia numeroiden esitystystapoja - vältyttäisiin monilta virheiltä digitaalisessa maailmassa.

Virheeni aiheutti pienen väärin tulkinnan Coruksen tuottoisuudessa, jonka seurauksena aloin miettimään koko Corus omistukseni myymistä tai sitten vaihtoehtoisesti sijoittamista markkina-arvoon eli lisää ostamista ja osakkeen arvolla keinottelua. Sama ajatus on käynyt Consolidated Communicationin osalta, koska salkkuni osinkotuotto antaa mahdollisuuden nähdä, että välittäjän kulut tulevat kokonaan maksettua osinkovoitoilla. Itse uskon näiden kahden romahtaneen yhtiön mahdollistavan vielä hyvää voittoa tulevaisuudessa, mutta asia on toistaiseksi harkinta-asteella.

CEF-rahastoja

Aion todennäköisesti tämän vuoden puolella keskittäytyä CEF rahastojen ostoon. Sen jälkeen ensivuonna jälleen kerran ajattelin ostaa salkuni osakkeita lisää kuukausittain ja ehkä joka toinen kuukausi jonkun uuden yhtiön osakkeen. Jo omistamieni yhtiöiden lisäpainottaminen olisi siinä mielessä järkevää, että saisin jossain määrin arvotuottoa salkkuuni lisää.

CEF-yhtiöiden avulla kykenen kuitenkin nostamaan tai vähintään pitämään salkkuni osinkotuoton korkealla tasolla, sillä mikäli painotan esim. lisää Saksalaisten yhtiöiden osakkeita, niin verot laskevat melkoisesti käteen jäävää osinkotuottoani.

Pioneer Credit LTD.

Tällä hetkellä näyttäisi todennäköiseltä, että Pioneer Credit ei olisi menossa konkurssiin. Ennustella ei kannata, mutta olen löytänyt viitteitä siitä, että rahoitusongelmiin olisi yhtiöllä tulossa ratkaisu. Voi jopa olla, että yhitön omistuksessa tapahtuu suuria muutoksia. Suuret muutokset voivat johtaa osakkeen arvon nousuun ja voin myydä voitolla paperin pois.

Unelmaa.

Uskoisin käyvän niin, että osakkeen myynnin alkaessa, sen hinta romahtaa reippaasti alas. Mutta katsotaan, miten käy.

Kommentit

Comments powered by Disqus