Hyppää sisältöön

Muistiinpanoja Mcan Mortage Corp

Tämä yhtiö on mielenkiintoinen, vaikka yhtiön osingon jako ei sovikaan nykyiseen sijoitussuunnitelmaani. Kysymyksessä on asuntolainojen kanssa toimiva pieni Kanadalainen pankkiiriliike. Analysoin tämän paperin myöhempiä ostoja varten. Seuraavan kerran osingon jako on joulukuussa, joten jos kurssi ei nouse liian korkealle siinä ajassa, tämä yhtiö voi olla hyvä sijoituskohde.

Trendikäyrä analyysi

Trendikäyrästä nähdään saman tien, että paperin voluumi on matala. Eli poismyyntiin liittyy tällöin riskejä.

Kurssi on ollut kuuden kuukauden verran nousussa, joten viimeisten kuukausien aikana yrityksellä ei ole ollut mitään, mikä olisi pelottanut mahdollisia sijoittajia. Tämä ei toisaalta merkitse, ettei kurssi voisi laskea hyvin heppoisin perustein koska vain, koska voluumi paperilla on matala.

Kahden vuoden liikkeessäkään ei suoranaisia ongelmia näy.

Netti analyysi

Osoitteessa

https://mcanmortgage.com

on myyvän oloiset sivut, joiden kautta voisi päätellä, että yritys olisi peräti arvoyritys - eli osingon määrä on kasvussa ja kurssikin on hiljalleen kasvussa.

Käytäessä vilkaisemassa Reutersin sivustolta mielipidettä, niin löydetään negatiivisia luonehdintoja. Reutersin mielestä tätä paperia nimeenomaan kannattaa vähentää. Reuters veikkaa paperin arvon laskevan. Onneksi analysoijien mielipiteet ovat useinkin hyvin heiluvia ja heikkoja - mutta jokainen mielipide kannattaa kuitenkin huomioida.

Toinen mielipide löytyy Yahoonista, jossa osaketta yhä pidetään ostokelpoisena - tosin äärimmäisen hatarin perustein. Eli arvio perustuu enemmän lyhyt aikaiseen sijoittamiseen kuin pitkä aikaiseen.

Kokonaiskuva löydettyjen kirjoitusten perusteella oli kuitenkin: tähän osakkeeseen liittyy jonkinlainen riski arvo romahtamisesta lähipäivinä.

Miksi?

Taloustiedot

Noin periaatteellisella tasolla yrityksen tiedot näyttävät ihan hyviltä. Velan määrä on hieman mietitystä aiheuttava seikka. Kokonaisvarallisuus on 2216 miljoonaa dollari ja kokonaisvelkaa on 1919 miljoodaa dollaria. Tässä kohtaa voi pysähtyä pohtimaan, yrityksen velanmaksusuunnitelmia tulevaisuudessa - joiden kautta löytääkin vastauksen epäilyyn, että arvon romahdukseen on olemassa riski. Toisaalta yritys on ollut melko velkainen pitikä aikoja halvan koron aikakautena. Korot ovat nousemassa myös Kanadassa tällä hetkellä.

Kanadan rahoituspuolen yritykset ovat ottaneet viime vuosina elänee paljon lainarahan avulla.

Loppupäätelmä.

Vaikka yritys vaikuttaa mukavalta kohteelta, niin voi olla todennäköistä, että osinkotuotto oikeasti laskee lähivuosina, vaikka se onkin noussut menneet vuodet. Vaikka otakin riskejä, niin tässä tapauksessa - lähinnä matalan volumin takia - tämän yrityksen ostaminen salkkuun vaatii hieman syvällisempää tutustumista kuin tämä pika-analyysi.

Kommentit

Comments powered by Disqus