Hyppää sisältöön

myyntejä

Australialainen MAGELLAN FINANCIAL GROUP LTD on tämän vuoden puolella tuottanut noin 100% arvon nousun. Yhtiön dividend yield on laskenut 4%, joka alkaa lähenemään rajaa, jossa paperi kannattaa jo myydä ja sijoittaa rahat parempaan osinkotuottoon. Hieman sama tilanne on Kanadalaisen ARTIS REAL ESTATE yhtiön kohdalla. Omistan INVESTMENT osakesarjaa, jonka osinko on laskenut alkuperäisestä 10% dividend yieldistä 6%:iin. Yhtiön osakkeen arvo ei ole noussut kuin muutaman prosentin, mutta yhdessä Magelanin kanssa saisin kokoon mukavan summan rahaa, jonka edelleen sijoittaisiin joukkovelkakirjoihin sijoittavaan ETF:ään, joka antaisi noin 7% pääomatuoton. Tietenkin tässä tapauksessa pääomatuotosta menisi 30% vero, mutta tuotto olisi siitä huolimatta suurempi kuin kahden myydyn osakkeen osinkotuotto yhdessä vuoden sisällä.

Mitä tarkoittaa Inflation-Linked?

Etf, jonka suunnittelen ostavani on SPDR BBG EM INFLATION LINKED - eli kyseessä on ETF, joka sijoittaa sellaisiin joukkovelkakirjoihin joiden tuottoa korjataan jonkin inflaatioindeksin mukaan. Joukkovelkakirjojen tuotto siis muuttu sen mukaan, miten inflaatio käyttäytyy - jolloin paperin tuotolla on jonkilainen inflaatiosuoja. Tämä ei tarkoita, että Bondin hinta ja näin ollen ETF:n hinta olisi suojattu millään tavalla. Vaikka osakekurssien vaihtelut eivät vaikuta näihin joukkovelkakirjoihin, niin korkojen liikkeet vaikuttavat. SPDR BBG EM INFLATION LINKED paperin hinta on tipahtanut alkuperäisestä 70 euron hinnasta alas 56 euroon - korot ovat olleet esimerkiksi yhdysvalloissa ja muuallakin maailmassa nousussa. Tällä hetkellä ETF:n hinta on nousussa, joka viittaa korkojen olevan maailmalla laskusuunnassa.

Pieni haikeus.

Jokin paperin myyminen pois salkusta tuo aina pientä haikeutta. Mutta periaatteeni on saada hyvää osinkotuottoa, eikä pidellä huonotuottoisia papereita seisomassa, mikäli myyntin on mahdollista. Kaikissa tapauksissa en ole valmis myymään, vaikka osingonmaksu päättyisi kokonaan.

Olen tällä hetkellä salkkuni kanssa vaiheessa, jota kutsun sadonkorjuun valmisteluksi. Alustus vaiheessa keräsin joitakin kymmeniä yhtiöitä salkkuuni - nyt tarkoitukseni on hiljalleen hivuttaa yhtiöt myyntikuntoon ja samalla nostaa salkkuni osinkotuottoa ylöspäin ja ehkä tuoda uusia osingontuottajia salkkuuni.

Tarkoitan hivutuksella yhtiöiden keskihinna etsimistä niin, että lopulta keskihinta on markkinahinnan alapuolella. Mikäli yhtiön dividend yield on riittävän alhaalla, myyn hivutuksen jälkeen yhtiön pois salkusta. Jos yhtiön dividend yield vain kasvaa hivutuksen seurauksena, pidän paperia salkussani, vaikka markkinahinta nouseekin yli keskihinnan. Osinkotuoton voitot siirrän joko suoraan joukkovelkakirjoihin tai bond-ETF:iin tai molempiin. Minulla on vieläkin tunne, että voisi olla hauskaa kerätä oma joukkovelkakirjasalkku, mutta joukkovelkakirjoista voiton saaminen vaatii hieman suurempia rahamääriä kuin osakekauppa, joten toistaiseksi olen vielä kiinni bond-ETF- papereissa.

Kommentit

Comments powered by Disqus