Hyppää sisältöön

Oman salkun tilanne

Olen vihdoinkin saanut luotuoa oman salkun tilanne katsauksen. Aion päivittää tilannekatsausta tästä eteenpäin toivon mukaan viikottain. Olin laskenut salkkuni osinkotuoton olevan noin 7% luokkaa kuukausikatsauksissani, joissa olin keskittynyt enemmän kuukauden tuottoon kuin tuottoon suuressa mittakaavassa. Olin itsekin hämmentynyt, että olin onnistunut pitämään osinkotuottoni 9% arvossa melko vaivattomasti. Salkkuni luontivaiheessa olen joutunut jonkin verran tappion puolelle, mutta nykyisellä vauhdilla salkkuni arvo on vahvasti positiivisella ellei markkinoilla tapahdu jotain käsittämättömän yllättävää.

Käsittämättömän yllättävä tarkoittaa melkein jonkin pankkisektorin täydellistä romahtamista tai yhdysvaltojen talouden romuttumista niin perusteeellisesti, että se vaikuttaa kaikkiin maailman pörsseihin välittömästi. Se että vaikka Donald Trump valitaan uudelleen presidentiksi ei tule vaikuttamaan salkkuni tilanteeseen juuri mitenkään. Salkkuni ei ole rakennettu suurien indeksien pohjalta, vaan osinkotuoton pohjalta. Osinkotuotossa on yleensä hyvin heikkoja muutoksia.

Mutta salkkuni arvo ei ole tärkeä sijoitusprosessini kannalta, vaan se että salkku tuottaa tasaisesti rahaa, jonka voi ottaa halutessaan suoraan käyttöön. Salkusta ei tarvitse myydä mitään saadakseen siitä rahaa ulos. Tämä on ensisijainen tavoitteeni. Ei nopeiden pikavoittojen tai pikahäviöiden kerääminen.

Salkkuni löytyy menuvalikosta kohdasta Oma salkku tai tästä urlista: http://www.Peilimaa.com//pages/salkkutilanne

Olen myös vahvasti harkinnut alkavani luoda tarkkailusivut niille yhtiöille, joita pidän salkussani, olen pitänyt salkussani tai joiden ostaminen salkkuuni voisi olla mielenkiintoista. Arvon kuitenkin vielä hieman onko työmäärä mielekästä. Tässä kohtaa olen ensimmäisen kerran pohtinut mainoksien lisäämistä jollekin alueelle sivustoa. Jos alan tarkkailemaan aktiivisemmin yhtiöitä, nin voi olla, että tulen lisäämään mainoksia. Mutta tämä on vain harkinta-asteella, sillä nykyinen sivuston luontimenetelmäni ei välttämättä tue mainosbannerien lisäämistä kovin mielellään.

Harkitaan.

Kommentit

Comments powered by Disqus