Päiväys: 05.08.2022 15:00:00 Kategoria: Osinkosijoittaminen Tagit: osinko-strategia

Alkusanat.

Osinkoaristokraatit ovat yhtiöitä, joiden osinkomaksumäärä on vuosien mittaa koko ajan kasvanut. Sijoittamalla osinkoaristokraatteihin teoriassa vuosien kuluessa alkuperäissummalle sijoittettu osinkotuotto kasvaa. Tämä on teoriaa. Käytännössä ei ole mitään takeita, että yksikään yhtiö tulevaisuudessa edelleen kasvattaa osingoaan, eli sijoitushetkellä historiallinen osinkoaristokraatti ei ehkä ole muutaman vuoden kuluttua enää osinkoaristokraatti.

Osinkoaristokraattisijoittaminen on siis periaattelisesti toiveunta siitä, että kaikki jatkuu onnellisesti tulevaisuudessakin, mikä ei välttämättä ole totta.

Osinkoaristokraatti strategian perusajatus

Tämän strategian perusajatuksena kuitenkin on saavuttaa pitkä aikaisella sijoituksella kasvavaa osinkotuottoa. Tällöin itse osingon alkuperäismäärällä ei ole merkitystä, koska kymmenien vuosien mittakaavalla kasvava osinkotuotto nousee korkoa korolle menetelmän tukemana hyvinkin suureksi. Korkoa korolle tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, että osinkotuotto sijoitettaan edelleen osakkeisiin. Jos osinkoaristokraatti maksaa nouseevaa osinkoa koko sijoitusajan, niin pitkällä aikavälillä tuotto kasvaa ihan hyväksi.

Miten hyödynnät strategiaa.

Tämä strategia sopii hyvin osaksi muita osinkostrategioita, muta mikään ei estä kokeilemasta asiaa yksistäänkin, mikäli vakaasti uskoo oman sijoituskohteensa osingon maksun voimaan vuosien saatossa. Yksittäin kokeiltuna strategiassa ehkä kannattaa käyttää apuna osinkopainotusta, jolla voi mahdollisesti optimoida aristokraatteista tulevaa tuloa. Lisäksi osinkopainotus, johon liittyy jatkuvat yhtiön tilan tarkkailu edesauttaa välttämään tilannetta, jossa osingon kasvua ei enää tapahdu, jolloin voi painotuksen avulla siirtyä ehkä jonkun toisen yhtiön osakkeisiin. Voi olla jopa että osinkopainotuksen avulla tämä strategia on tehokas tapa sijoittaa pitkiä aikoja.

Comments