Hyppää sisältöön

ostopaiva, torstai

Torstai on toivoa täynnä, on John Steinbeckin kirjan nimi. Kauan sitten minulla oli huonekaveri, joka luki John Steinbeckin kirjoja innolla. Ne olivat hänestä mahtavia teoksia. Itse tein tovin kauppaa viime torstaina. AGNC Investment Corp ( http://www.peilimaa.com/posts/ostokohde-agnc-investment-corp/ ) oli ostokohteena. Kuten kerroin tuossa postauksessani, tavoitteenani ostaa paperia oli 18,75. No tuo tavoite ei toteutunut. Huomasin selvästi, että kurssi oli laskun jälkeen torstaina tasaantumassa ja mahdollisesti nousemassa. Päättelin tästä, että paperin kevyt nousutrendi tulisi estämään paperin tippumista tavoitehintaani. Päätin ostaan paperia hintaan 18,84 - eli todellinen ostokurssi nousi 18,95 koska käytin normaalia vähemmän dollareita ostamiseen. Onneksi olin torstaina oikeassa ja paperin trendi oli todella ainakin toistaiseksi noususuhdanteessa.

Omistan pienen määrän uudelleen sijoittavaa ETF:ää nimeltään GO UCITS ROBO-STOX - jonka sijoituskohde on robotiikkayhtiöt. Huomasin Bloomberg.com:n sivulla uutisen, jossa kerrottiin yhdysvaltain armeijan keskittyvän tutkimaan robottisotilaiden mahdollisuutta. Robotiikka on ollut viime aikoina todellinen muotisana mediassa, vaikka roboteista puhuttiin jo vuosikymmeniä sitten, kun ne ensimmäiset autoja rakentavat teollisuusrobotit tulivat markkinoille. Bloombergin uutisen mukaan USAn armeija laittaa yli 100 miljardia dollaria robotiikkaan.

Odotan jännityksellä miten aikokaisen uudelleen sijoittavan ETF:ä tulevaisuus kulkee.

Kryptovaluutoilla menee tällä hetkellä huonosti. Jokunen päivä sitten oli uutinen, joka kauhisteli kuinka paljon sähköä bitcoin kuluttaa. Hämmentävää miten vähän uutisen sähkönkulutusmäärä kuitenkin oli verrattuna siihen, että bitcoinia tuotetaan nimenomaan tietokoneaikaa myymällä. Tosin tällä viikolla tuli uutinen, jonka mukaan koko sähkönkulutusuutinen oli iso floppi. Kukaan ei oikeasti tiedä, kuinka iso kulutus on. Nyt median uusin kauhistelu on kryptovaluuttaindeksin arvon lasku. Kryptovaluuttaindeksi on kaikkien kryptojen yhteisarvo. Kun miettiin miten paljon osakeindeksit voivat tippua viikon sisällä ja nousta taas, niin miljardia dollaria ei ole vielä mielestäni juuri mitään. Esimerkiksi kuluneella viikolla ilmoitettiin, että yksistään yhdysvaltojen osakerahastoihin olisi laitettu rahaa sisään noin 9 miljardin edestä 5 päivän aikana. Ja tämä koski pelkästään yhdysvaltoja.

Talouden suuret uutiset ovat aina pieniä. Ne eivät välttämättä liity suoranaisesti talouteen mitenkään, vaan pieniin arkipäiväisiin tapahtumiin, joiden seurauksena taloudessa tapahtuu monia asioita. Noiden asioiden poimiminen maailman uutistapahtumien joukosta on kuin etsisi neulaa heinäsuovasta. Jos haluaa miettiä, millainen tulevaisuus on aseita myyvällä amerikkalaisella kauppaketjulla ja yrittää päätellä USA:n kouluväkivallan vaikutuksia siihen, niin voi yhtä hyvin heittää kolikkoa ilmaan ja katsoa tuli kruuna vai klaava. Uutinen ei itsessään vielä vaikuta edes mielipide ilmastoon. Mutta monien uutisten trendillä voi olla vaikutusta. Monissa USA:n medioissa puidaan parhaillaan aseita ja väkivaltaa - mutta kannattaa muistaa USA:n tavat. Media on sitä varten olemassa, että se voi luoda sensaattiomaisia uutisia ja haukkua vallanpitäjiä. Onko uutisilla mitään muuta merkitystä, se on aivan toinen juttu. Eli oikeiden uutisten, joista oikeasti irtoaa näkemys tulevaisuudestamme, niiden löytäminen on vaikeaa.

Tämä oli illan filosofiaa. Olen tyytyväinen, että ostamani paperi on porskutellut hyvin eteenpäin. Odotan sen ensimmäistä osinkoa ensikuussa. Kulut tulevat maksettua ja kuukauden osinko potti kasvaa taas jonkusen dollarin ylöspäin.

Kommentit

Comments powered by Disqus