Hyppää sisältöön

Ostopäivä 16.07.2018

/galleries/ostopaiva16072018/DGS.png

Tänään suoritin osinkojen uudelleen sijoittamista. Sijoituskohteeni oli Kanadalainen CEF nimeltä DIVIDEND GROWTH SPLIT CORP-A. Tämän Close-End-Fundin ostamishetki ei ollut parhaita, sillä paperin NAV arvo matalampi kuin ostohinta. Eli ostin paperia preemion puolella. Mikäli NAV arvo ei nouse, niin todennäköistä on, että häviän ostossa. Tosin itse veikkaan NAV arvon kevyttä nousemista lähitulevaisuudessa - ja jos niin ei käy, niin tämä paperi on siinä mielessä hyvä, että ainakaan suoraan konkurssiin en usko tämän rahaston kulkevan.

Close-End-Fund

Kerrataan nopeasti mitä Close-End-Fund tarkoittaa. Kyseessä on aktiivinen rahasto, jolla on noin jonkilainen palkkio, kuten kaikilla rahastoilla - mutta palkkio ei näy suoraan rahaston arvossa kuten esimerkiksi ETF:llä tapahtuu, koska CEF:t ovat oikeasti pörssinoterattuja. Niiden hinnalla ei suoranaisesti ole yhteyttä NAV-arvoon. Tosin pitkällä aika välillä hinta liikkuu NAV-arvon tuntumassa.

Tietoja rahastosta.

Rahastosta enemmän ilmoitettuja yksityiskohtia täällä:

http://www.bromptongroup.com/funds/fund/gdv/overview

Ostohetken osinkotuotto tällä paperilla oli 17,2% eli vuoden osinkotuotto on kohtalainen - paperi jakaa osinkoa kuukausittain, joten joka kuukausi palautetaan ostohinnasta takaisin yli 1%. Osinkosumma ei ole muuttunut vuosiin, joten on vaikeata uskoa, että muutamaan vuoteen olisi lähiaikoina nousemassa tai laskemassa. Jos mikään ei muutu, niin alkuperäisostosummasta on palautunut takaisin 86% bruttona viiden vuoden aikana, mitä en pidä huonona tuottona paperille.

piilopalkkio tällä rahastolla on noin 0,65%.

Kommentit

Comments powered by Disqus