Hyppää sisältöön

Pörssit ja Koronavirus.

On mielenkiintoista miten myrsky vesilasissa saa herkät ihmiset pelkäämään asioita nykyään. Maailman historia on täynnä influenssaepidemioita ja tauteja, jotka ovat kulkeneet läpi planettamme sinne sun tänne. Lapsuudessani tuhkarokko oli normaali joka päiväinen sairaus, joka tuli ja meni. Sairaudet kuuluivat arkipäivään. Nykyään tuntuu siltä, että ihmisiä suojataan melko vaarattomiltakin asioilta - ja niiden vaaraa liioitellaan niin paljon, että liioittelu aiheuttaa jo pakokauhutunnelmaa.

On hyvin epätodennäköistä, että Koronavirus tapaa niin paljon ihmisiä, että maailman talous romahtaa ja kaikki kaatuu käsiin. Itse jatkaisin rauhassa sijoittamista enkä myisi osakkeitani pois tuon pelon takia - sillä jos niin tapahtuu, niin rahalla todennäköisesti ei tee yhtään mitään - joten sen voi hyvin sijoittaa, sillä jos näin ei käy, niin ei varmasti häviä pelissä.

Ihmisten erilaisia pelkotiloja.

Ihmiset haluavat luonnostaan, että kaikki pysyy heidän ympärillään muuttumattomina. Luonto pitää pysyä muuttumattomana, koska luonnosta saa asioita, joita ihminen voi tulevaisuudessa hyödyntää. Maailma pitää pysyä muuttumattomana, koska se on tuttu ja turvallinen asia. Ihmiskunta ei ole koskaan sopeutunut ajatukseen muuttuvasta ympäristöstä, jollainen maailma ympärillämme on ollut miljardeja vuosia. Jos kaikki olisi ollut staattista alusta pitäen, niin ihminenkään ei olisi koskaan syntynyt.

Ihminen siis pelkää eniten muutosta ympärillään, joka on itseasiassa välttämätön asia elämän kannalta. Pelkäämme ilmaston muutosta, joka tulee tulevaisuudessa muuttaamaan tuttua ympäristöämme - ja pelkäämme pieniäkin tauteja, koska ne voivat jotenkin muovata maailmaa toisenlaiseksi kuin ihminen haluaa.

Jos ihminen ei jakaisi muutoksiaan ympärillään hyviin muutoksiin ja pahoihin muutoksiin, vaan ottaisi muutokset vastaan sellaisina kuin ne tulevat - niin ehkä meitä ei pelottaisi pieni Koronavirus, joka kuten kaikki muutkin taudit on tappava - mutta kuinka tappava? Todennäköisesti mieletön määrä ihmisiä on sairastunut tautiin, mutta kuolleita on vähemmän kuin liikenteessä kuolee ihmisiä - tai sodissa.

Myrsky vesilasissa ja melkoista liioittelua, johon median mukaan myös pörssi on liittynyt. No ei hätää, laskuaaltojen aikana on hyvä tankata halpaa tavaraa. Anna toisten pelätä ja ymmärrä itse mitä näet. Se auttaa tässä maailmassa.

Kommentit

Comments powered by Disqus