Hyppää sisältöön

Salkun säätöä

On joulu kun tätä kirjoitan....

Joskus salkun tietojen ylläpitäminen omalla nettisivulla on raskasta, joten päätin yksinkertaistaa omaa salkkukuvaustani ja kertoa vain, mitkä yhtiöt ovat salkussa. Ainakin toistaiseksi on näin.

Vuosi on pian vaihtumassa. Tämän vuoden myynnit ovat nyt ohi ja ostot kohta myös. Minä jäin omasta vuoden osinkotavoitteestani jonkun verran - lähinnä koska päätin keskittää resurssejani hieman muualle kuin osakemarkkinoille. Tälle vuodelle on ollut omiaan hermostuneisuus. Donald Trumpin vaikutus markkinoiden liikkeeseen on ollut melko olematonta, mutta kysymys kuuluu vaikuttaako tietämys siitä, että osakemarkkinoiden koko tätä kirjoitettaessa on kohta isompi kuin maailman bruttokansantuote? Voiko bruttokansantuotetta ja osakemarkkinoiden arvoa oikeasti verrata toisiinsa? Joidenkin mielestä markkinoiden koko on merkki romahduksesta - joidenkin mielestä se on vain merkki siitä, että arvot nousevat. Yhtiöiden osakkeiden arvoa mitataan ihmisten päässä, joten kaikki on mahdollista - mutta raja tulee vastaan lopulta siinä kohdassa, kun ei ole enää varaa ostaa. Vähitään siinä kohdassa.

Countdown to the Closing Bell.

Nasdaqin sivuilta löytää mukavan laskurin, joka kertoo kuinka paljon aikaa on vielä pörssin sulkeutumiseen.

Raha ei koskaan nuku.

Tuo toteamus on elokuvasta Wall Streat ja se on totta. Maailman pörsseissä voi käydä kauppaa ympäri vuorokauden. Aamuyön tunteina voi käydä kauppaa Australiassa. Aamulla voi jatkaa kaupankäyntiä XETRAssa ja illan tullen voi jatkaa pohjois-Amerikan pörsseissä. Jos on hyvä pelamaan päiväkauppaa, niin sitä voi tehdä koko vuorokauden ympäri. Eli kello ei koskaan oikeasti soi, jos on todella innostunut kaupankäynnistä. Rahansa voi menettää koko vuorokauden ympäri.

Mutta voiko jonain päivänä kello soida viimeisen kerran? Aika epätodennäköistä, sillä ihminen on tehnyt kauppaa niin pitkään kun on ollut olemassa. Jos Raha ei koskaan nuku, niin kauppa ei koskaan kuole.

Ostoksia.

Ostin salkuuni kaksi uutta yhtiötä. Yhden CEF-yhtiön ja yhden REIT-yhtiön: CALAMOS GLOBAL DYNAMIC INCOME ja APOLLO COMMERCIAL REAL ESTATE. Tarkoitukseni oli nostaa hieman koko salkun osinkolukuja ja korvata poistuneet mortage REITit - eli saada tammikuulle ja helmikuulle lisää osinkotuottoa. Tammikuussa tulen ostamaan saksalaisen TUIn osakkeita lisää- siitä huolimatta, että TUI:lla ei mene kovin hyvin tällä hetkellä ja että saksan valtio ottaa osingoista, mitä ottaa. Myyn TUIn osakkeet pois, kun arvo on kääntynyt plussalle riittävästi lopulta. Miten kauan siinä menee, on toinen asia.

Hahmottelin jo ideaa Walt disneyn osakkeiden ostamisesta - ja ehkä Visan. Mutta saa nähdä erehdynkö koskaan hankkimaan noita kahta yhtiötä salkkuuni. Joka tapauksessa ne ovat enemmän näiden yhtiöisen osakkeita on kiva omistaa kuin osinkosijoituksia. Yhtiöthän eivät oikeasti juuri maksa osingoa edes sen verran, että osinko kunnolla voittaisi inflaation. Lähinnä siis niiden osakkeita omistaa, jos haluaa olla omistaja muuten vain.

Kommentit

Comments powered by Disqus