Hyppää sisältöön

Testisalkku

Olen huomannut, että nettikirjoittelijoiden joukolla on vaikea hahmottaa, mitä tarkoittetaan kun haetaan tuottoa vain hinnan muutoksista ja sijoitetaan lyhyt aikaisesti eikä pitkä-aikaisesti. Näyttäisi siltä, että kaikki eivät hahmota millä tavalla strategisesti nämä kaksi sijoitussuuntaa eroavat toisistaan.

Hinnan muutoksesta saatava voitto määrä on hyvinkin suurempaa kuin varsinaisesti osingoista saatava, mutta siinä on taas suuremmat verokustannukset. Hinnanmuutos sijoittaminen sopii suuremmalla määrällä sijoittamiseen, joten siinä tavallaan on myös niin sanotusti enemmän riskiä menettää suurempi rahamäärä. Mutta jos on tottunut osinkosijoittaja, niin pitäisi ymmärtää, miltä tuntuu kurssin syöksyminen alaspäin.

TestiSalkku

Olen luonut uuden valikon, jonka kautta pääsee seuraamaan testisalkun elämää. Testisalkkuni on rakennettu pienellä rahamäärällä tehdäkseni sen siitä saatavan tuoton vaikeammaksi. On epätodennäköisempää että kurssit kulkevat ylöspäin useita päiviä peräkkäin, joten testisalkun voitto haetaan vain papereista, joilla on nouseva trendi päällä. Kun trendi kääntyy laskuun noin 2% verran, paperi myydään pois.

Salkkuun siis otetaan vain papereita, joiden lyhyt aikainen trendi on ollut nousevaa. Koska alkusaldo kutakin salkussa olevaa paperia varten on 500 euroa, joka on muunnettu USD kursilla salkun perustushetken mukaan arvoon 580 USD. Salkussa on kolme paperia, joita salkun perustamishetkellä en omistanut. Salkku on toistaiseksi kuvitteellinen, eli en ole ostanutkaan noita papereita.

Paperit on valittu ainoastaan trendikäyrän mukaan. Jatkossakin salkkuun valitaan papereita trendikäyrän mukaan. Paperia on salkussa niin pitkään, kunnes sen arvo laskee tappiorajan eli 2% alapuolelle. Tappiorajaa nostetaan joka päivä - tai niinä päivinä kun ehdin - niin että se on aina edellisen päivän lopetuskurssista 2% - mikäli kurssi on edellisenä päivänä noussut tarpeeksi. Eli ihan joka päivä en välttämättä rajaa nosta. Rajan tarkkailu on toteutettu hälytyksellä, koska näitä papereita ei ole salkussa.

Hieman ensimmäisten papereiden joukossa on fuskausta, sillä tunnen Intelin liikkeet melko hyvin, koska olen käyttänyt sitä omassa salkussani aikaisemmin arvon hakemiseen. Tiedän miten yhtiön osakekäyttäytyy. Muut kaksi ovat hieman tuntemattomampia, mutta toki olen Visaa seurannut ja tiedän sillä olevan veto päällä ilman trendikäyrää katsomatta. Kolmas on hatusta vetäisty kultafirma, jonka trendikäyrä näytti hyvältä. Paperin kurssi on niin korkea, että 580 dollarilla sitä ei saa koko summalla, vaan pitää tyytyä 1 osakkeeseen. Näin ollen voiton saaminen tästä on hieman haastavampaa kuin noista kahdesta muusta.

Mainittakoon, että en ottanut salkkuuni AMD:n osakkeita, vaikka huomasin sen olevan kannattavin mahdollinen arvohakusijoituskohde juuri nyt. Halusin hieman haastetta peliin.

Kaikki salkun sijoitukset ovat tällä hetkellä puhtaasti virtuaalisia. En omista niitä. Jatkossa saatan siirtää oikeasti rahaa salkkuun, mutta toistaiseksi käytän rahaa osinkosijoituksiin, enkä arvosijoituksiin.

Kommentit

Comments powered by Disqus