Hyppää sisältöön

Uudelleen järjestelyä

Tänään poistui salkustani neljä yhtiötä. Consolidated Communication, Big 5 sporting goods, Annaly management ja AGNC INVESTMENT CORP. Vain Consolidate Communication poistui salkustani ilman että oli tuottanut kokonaan korvausta tappiolleen. Myin siis yhtiöiden osakkeet tappiolla salkustani, mutta tavallaan osan voitolla, sillä osinkotuotot ja osamyyntien kautta tuleet tuotot ovat olleet korvausta aikojen saatossa.

Miksi myin nämä yhtiöt pois salkustani.

Syyt.

Tärkein syy oli osinkotuoton varmistaminen. mREIT-yhtiöillä Annaly management ja Agnc Investment Corp on lainan määrä kasvanut melkoisesti - vaikka velkojen korot ovat laskeneet, niin tuottojen korot ovat ilmeisesti myös tällä hetkellä laskusuhdanteessa. Joka tapauksessa kumpikin mmReit on tehnyt tappiota ja toiminut nyt muutaman kvartaalin puhtaan lainarahan varassa. Annaly Management laski jo osingoaan ja oletan että Agn Investment Corp tulee seuraamaan myöhemmin. Myynti ei merkitse, että en ostaisi näitä myöhemmin takaisin salkkuuni, kun olen seurannut tilannetta, mutta halusin nyt varmistella osingoa.

Osa syynä myyntiin on Medical Facilities Corpin kuukausi pohjaisen osingon muuttuminen kvartaalipohjaiseksi ja osingon huomattava lasku. Jos halusin pitää osingon toimivana, niin nyt oli tehtävä uusia sijoituksia.

Lisäksi on joulukuu, joten saatan hyödyntää tappiolle myynnin tämän vuoden verotuksessa. Consolidated Communication ja Big 5 Sporting Goodsin myyminen toi minulle hieman lisärahaa, jota hyödyntää osinkotuoton korjauksessa. Voi olla, että ostan Consolidated Communicationia joskus tulevaisuudessa. Ehkä.

Tämän uudelleen järjestelyn avulla saatan pitää tammikuun osingon noin odotetun kokoisena ja parantaa hieman jokaisen tulevan kuukauden osinkotuottoa. Toki olen nyt satsannut hieman riskialtiisiin CEF-yhtiöihin ja REIT-yhtiöön, mutta elämä on riskejä täynnä.

Kommentit

Comments powered by Disqus