Hyppää sisältöön

Valeuutisia

Tänään osuin vahinkossa todella mielenkiintoisesti tehtyyn valeuutiseen netin syövereissä. Tämä oli tarina siitä, että Elon Musk jättää kaiken entisen toimintansa ja keskittyy luomaan tasa-arvoa maailmalle pörssikauppaa hyödyntävän algoritmin avulla.

Teksti oli melko hyvin Suomeksi kirjoitettu, joten pienen hetken istuin varsin hämilläni tietokoneen äärellä. Algoritmia kuvatiin nerokkaaksi. Se perustui kryptovaluuttakaupassa käytettävään algoritmiin. Hieman silmäni alkoivat pyöriä tätä väitettä lukiessani.

Elon Musk halusi auttaa köyhiä algoritmillä, joka toimii paremmin kuin suurten pörssien pörssivälittäjät ja alkaa näin jakamaan luomaan tasa-arvoa maapallolle. Rikkain osa ihmisistä menettää rahaa ja köyhät saavat enemmän rahaa.

Miten tämä noin käytännössä pitäisi tapahtua, sitä ei oikeasti selitetty. Tämän jälkeen keskittyttiin mainostamaan algoritmia ja yritystä, jonka kautta osakekauppoja saattoi tehdä

Eräs toimituksen työntekijä oli saanut mahdollisuuden laittaa rahaa kokeilumielessä tilille, josta algoritmi sitten alkoi sijoittamaan rahaa. Tilille laitettiin 20 euroa.

Algoritmia kuvattiin hitaaksi, mutta se oli niin nopea, että jo muutamassa päivässä tilillä oli yli tuhat euroa rahaa. Miettikääpä millainen voittoprosentti algoritmilla oli.

Artikkelissa oli suuri joukko komentoijien viestejä, joista kaikki kertoivat rikastuneensa algoritmilla. Kaikki komentoijat olivat vierasmaalaisen näköisiä ja nimisiä, mutta heidän kommentinsa olivat suomalaisia.

Eli toisin sanoen, jos pistää koko omaisuutensa algoritmin käyttöön, niin se tekee miljonäärissä muutamassa päivässä miljardöörin.

Kaikenlaisia ihmetarinoita netin valtavirroilla liikkuu. Mitenkähän tällaisten voittojen verotus toimii?

Eli jos lukija ei tajunnut, niin ainakin henkilökohtaisesti pidän erittäin epätodennäköisenä, että mikään kuvaamassani uutisessa on totta. Jos törmäät siihen itse, niin ei kannata laittaa rahojaan suinpäin sivuston ehdottamaan paikkaan.

Kommentit

Comments powered by Disqus