Hyppää sisältöön

valuutta-aalto

Valuuttojen liikahdukset ovat joskus varsin hämmentäviä. Kirjoitin joku päivä sitten blokin aiheella dollari, mutta silloin en vielä arvannut, miten paljon ja ennen muuta miten nopeasti dollari vahvistuu. Salkkuni yhdysvaltalaiset paperit ovat kulkenee vähän vastakkaiseen suuntaan pääindeksin alasmenevien aaltojen kanssa - eli ne ovat käytännössä kulkeneet jonkin aikaa ylävetoon - trendi on nouseva. Mutta nousutrendi ei ole suuri. Europpalaiset paperit ovat lähinnä pysyneet jonkun euron miinuksella. Kanadalaiset ovat omassa maailmassaan. Vaikka paperien kurssikehitys on ollut vähän plussan suuntainen, niin salkkuni arvo on noussut siitä huolimatta prosenttikaupalla. Eilen nasdaqin suunnatessa alaspäin salkkuni arvo kulki todella vahvasti ylöspäin.

Salkun arvonnousu ei tullut osakkeista. Salkussani näkyy nyt se fakta, kun periaatte on ostaa 'halpaa' asiaa kuten dollariapohjaisia papereita, niin arvon nousu salkussa näyttää suorastaan maagiselta. Kirjoitin aikaisemmassa postauksessani, että harkitsen pitäväni taukoa dollaripohjaisissa osakkeissa - Minulla on olo tällä hetkellä, että voisin pitää vähän pitempää taukoa.

Vai kannattaako pitää taukoa?

Euro on hieman epävakaa paperi - tai sanotaan perusrakenteeltaan epäilyttävä paperi. Tähän kurssiralliin voisi suhtautua myös toisella tavalla. Dollariin sijoittaminen vain voisi olla luotettavampaa. Valuuttojen aaltoilun ei pitäisi merkitä osinkosijoittamiseen millään lailla. Asiaan pitäisi suhtautu puhtaan stoalaisesti ja ymmärtää, että osinkojen mukana tuleva raha puhdasta tuottoa, on sen valuutta-arvo mikä vain. Jos sijoittaisin joukkovelkakirjoihin, niin mukana olisi lyhennystulot, mutta osakeosinko on vain rahamäärän lisääntymistä salkussa. NAV-arvo kasvaa.

Mutta tätä asiaa voi mielä miettiä, sillä seuraavat ostettavat paperit ovat jo selvillä. Kuljen suunnitelman mukaan ja seurailen dollarin kurssi-liikkeitä. Jos Dollari lähtee menemään alle 1.0, niin silloin todella voin pohtia antaisiko vain osinkon kertyä valuuttatilille ja siirtää sitä europuolelle hyvällä hetkellä, odottamaan suunnan kääntymistä.

Vai käyttäisinkö valuuttatilille kertyvää rahaa vain dollaripohjaisten osakkeiden ostoon. Luulen että päädyn tähän viimeiseen vaihtoehtoon.

Kommentit

Comments powered by Disqus