Hyppää sisältöön

Vanhuus

Miksi olen sijoittaja?

Lapsena uskoin Suomalaisen terveydenhoidon mahtavuuteen. Minun unelmani ei koskaan ollut valmistua lääkäriksi, vaan biologiksi, sillä pidin lääkäreitä lähes yli-ihmisinä, joilla oli pyhä tehtävä auttaa ihmisiä.

Kului vuosia.

Kävin peruskoulut läpi kärsien. Kävin lukion läpi kärsien.

Minusta ei koskaan tullut biologia.

Yli kaksikymppisenä katselin maailmaa yhä tarkemmin silmin, ja aloin hahmottaa tätä yhteiskuntaa yhä paremmin. Monille ihmisille oli tärkeää olla jotain, omistaa jotain ja kääntää päätään asioille, joista eivät pidä. Usein silmät umpeen asiat olivat heikommat ihmiset. Tulin tulokseen, että ihmisen evoluutio varmaan perustuu siihen, että heikko jätetään sivuun.

Olen jo vuosia hahmottanut, miten yhteiskunta kääntyy yhä enemmän sisään. Ihmiset, päättäjät puhuvat toista, mutta ymmärtävät oikeasti äärimmäisen vähän tekojensa tuloksia. Puhutaan, että vanhuksia ja sairaita on autettava, mutta oikeasti heidän apuunsa annettan vain jyväsiä kirstun pohjalta. Olen ammatissani nähnyt, miten valtion hallinto tuhlaa joihinkin täysin kaistapäisiin projekteihin rahaa täysin ymmärtämättä mitä on tulossa ja mikä on syntyvän asian tulevaisuus. Varsin huvittavia tekeleitä ovat olleet jotkut mainitsemattomat it- projektit, joita olen sivusta katsellut.

Raha ei riitä sellaisiin asioihin, mitkä ovat meidän elämämme ytimessä. Mutta kuvitelmiin ja ideologiohin ja turhiin mietelmiin rahat riittävät.

Kysymys ei ole siitä, että ihmiset eivät halua tehdä hyviä asioita, vaan siitä, että he eivät vain ymmärrä oikeasti asioita lainkaan. Kun tässä kurjassa maassamme ihmisten määrä vielä vähenee ja kärsiviä on keskellämme yhä enemmän, ymmärtämättömyys on yhä kovempaa. Jostain syystä ihmisille maistuu valta ja omien ideologioidensa ajaminen enemmän kuin oikeasti ihmisten tukeminen ja yhteen hiileen puhaltaminen. Jotkut sanovat puhaltavansa yhteen hiileen, mutta oikeasti he eivät edes tiedä, mitä asia tarkoittaa.

Tämä takia voi kysyä toisen kerran, miksi olen sijoittaja...

Miksi olen sijoittaja?

Jos valtiovalta ja kunnallinen valta laittaa syntipukiksi vanhusten hoitoon erikoistuneen yritykset omissa virheissään, niin tässä maassa on pahasti jotain vialla. Toki olisi ollut moraalista, että vanhusten hoitoon erikoistuneet yritykset olisivat itse huolehtineet asioista moraalisesti ja vastuullisesti eikä kassavirtoja tutkien. Mutta jos voi olla varas, niin silloin on myös varas, minulle kerrottiin, kun oli vapaaehtoisena Afrikan auringon alla. Jos varkaan antaa toimia vapaasti omin säännöin, niin onko hän silloin edes varas, vaan toimii aivan laillisesti. Laittomat asiathan on tapana keskeyttää - sehän kuuluu valtion tehtäviin. Jos asiaa ei keskeytetä, niin se on laillista.

Tähän valtioon vain ei voi luottaa. Sitä varten olen sijoittaja. Haluan varmistaa, että saan edes jonkinlaista eläkettä tulevaisuudessa, jotta pystyn elämään kaukana hoitokodeista mahdollisemman pitkään. Ehkä saan jopa mahdollisuuden kuolla arvokkaasti jossain muualla kuin teräsraudoilla ympäröidyssä kylmässä sängyssä kaikkien unohtamana.

Tavoitteeni ei ole kerätä rahaa mittaamattomien vuorien verran. Minun tavoitteeni oikeasti varmistaa jonkinlaista hätävaraa elämälleni, kun yhteiskunnan kyky auttaa ihmisiä on kadonnut.

En usko hetkeäkään Sote-uudistuksen onnistumiseen. Sote on täysin keskeneräinen lähinnä polittisia vääntöjä täynnä oleva härpäke, jota ei ole todellakaan luotu muulla tavalla kuin poliittisten tarkoitusperien edistämiseksi. Jos todellinen Sote-uudistus olisi haluttu saada aikaan, niin se olisi tehty tavalla, missä poliittiset kuviot olisi heitetty ensimmäisenä romukoppaan ja tehty asia tavalla X yhteen hiileen puhaltamalla.

En usko, että saavuttaessani vanhuuden rajan minulle annetaan mitään muuta mahdollisuutta kuin pakkotyötä, josta aion kieltäytyä. Siksi olen sijoittaja.

Puolueista.

Jos joku nyt tuumasi, että edustan jotain tiettyä puoluetta, niin hän on väärässä. Olen elämäni aikan nähnyt, miten sosiaalidemokraatit ovat olleet oikeistolaisempia kuin kokoomus ja miten kokoomus on ollut vasemistolaisempi kuin vasemmistoliitto. En kannata mitään puoluetta vasemmalla tai oikealla tai keskellä, koska Suomalaisen demokratian virstanpylväs on se, että asioihin paneudutaan vain oman nenän pään verran pohtimatta asioita kaikilta puolin. Mutta tämä ongelma ei sinänsä ole vain Suomen ongelma, vaan ihmiskunnan ongelma.

Tässä maailmassa on valittava oma paikkansa. Minä olen olen valinnut sijoittajan paikan, joten pysyn kaukana puolueista. Koska niin moni ajaa vain omia etujaan, niin minä keskityn pelastamaan itseäni uppoavassa laivassa. En tiedä onnistunko siinä, sillä mereen hyppäävät rotat tuppaavat kuolemaan hukkumalla.

Pieni loppukommentti.

Ja tämä puhe ei ole tarkoitettu maahan muuttajia vastaan - vaan tämä puhe puolustaa heitä. Tähän maahan tarvitaan katoavien suomalaisten tilalle uutta väkeä. Väki tuolla rajojen takana on täysin samanlaista kuin väki täällä rajojen sisällä.

Suomessa on rikollisia.

Yhteiskunnan tehtävänä on huolehtia heistä.

Ulkomaalaisissa on rikollisia, yhteiskunnan tehtävänä on huolehtia heistä.

Me olemme kaikki ihmisiä ja meidän kaikkien joukossa on rikollisia. Yhteiskunnan tehtävänä on huolehtia heistä.

Yksi rikollinen tässä yhteiskunnassa ei kuitenkaan kaada yhteiskuntaa - eikä edes media juuri huomaa heitä.

Eli jotta tämä maa on parempi paikka, meidän on kaikkien opittavat näkemään ihmiset toisella tavalla. Meidän kaikkien on opittava elämään uudessa muuttuvassa maailmassa ja hyväksyttävä muutos, eikä haikailla takaisin menetettyjä asioita. Muutos ei ole paha asia, vaan hyvä asia.

Jos tähän maahan saadaan enemmän asukkaita ja enemmän työtä, niin ehkä minun ei tarvitsisi olla sijoittaja. Epäilen kuitenkin asiaa.

Jokainen nuori - jos haluat varmistaa vanhuutesi - hanki kasa lapsia - se on paras vanhuuden turvat tälle yhteiskunnalle. Jos yhteiskunta ei auta sinua vanhana, niin ehkä lapset ...

Kommentit

Comments powered by Disqus