Hyppää sisältöön

Viikko 24

Viikko 24 päättyy mielenkiintoiseen alaspäin liikkeeseen salkussa. Pari päivää matka on kulkenut ylös ja nyt taas alas. Viikkoa on myös koristanut dollarin melkoinen vahvistumisliike, joka nosti salkkuni arvoa huomattavasti. Viikon päätteeksi dollari päätti heiketä, joka johti yhdessä pörssien notkahduksen kanssa myös salkussani alavireisyyttä.

Alla olevassa kuvassa näkeekin hyvin, mitä eurolle tapahtui viime viikolla, kun mm. Euroopan keskuspankki alkoi pelottelemaan sijoittajia.

/galleries/viikko24/euroheikkenee.png

Dollari on hyvin vahvalla päällä yhtä toistaiseki, jonka takia itse ainakin olen päättänyt keskittää sijoitukseni Kanadan pörssiin.

/galleries/viikko24/CADheikkenee.png

Kanadan dollarin liike on huomattavasti mielyttävämpi ainakin minun kannaltani. Tosin euron heikkeneminen näkyy myös tässäkin kuvassa.

Ostosuunnitelmien tarkennuksia.

Minulla oli suunnitteilla ostaa kolmea eurooppalaista paperia vähän yli viikon kuluttua. ENVITEC BIOGAS AG, MWB FAIRTRADE WERTPAPIERHAND ja MUTARES AG. Listan viimeinen on siirtynyt uudelleen harkintaan. Yksinkertainen syy. Yhtiön kurssin nousu on hieman liian nopeaa ja osinkotuotto on laskemassa alle 8%. Kanadan pörssissä olisi tarjolla 8% osakkeita tilalle. Mutta mielelläni haluaisin sijoittaa vielä tässä kuussa Europpalaisiin. Toisaalta minua kiehtoisi testata CEF- paperin ostamista Kanadasta. Jos se onnistuu, niin alan tekemään joitakin muutoksia sijoitussuunnitelmiini.

JOHNSON & JOHNSON

Olen pitkään odottanut innolla, koska JOHNSON & JOHNSON kurssi laskee niin alas, että ostaisin paperia. Tuon yhtiön alamäki ennustelee minusta tulevia mukavia alennusmyyntejä, jotka ovat tulossa. Tällä hetkellä kuuden kuukauden alavire JOHNSON & JOHNSON:lla on noin 14%. Parhaimillaan se on ollut yli 20%, joten vielä saa odottaa tovin, että osinkotuotto nousisi 5,5%:iin. Uskoisin paperin kurssin laskevan alle 100 dollariin. Tai toivon. Minullahan ei ole kristallipalloa, jotta oikeasti tietäisin mitään tulevasta.

Kesällä sijoittaminen ei kannata?

Olette varmaan kuulleet sanonnan, että toukokuussa pitää osakkeet myydä pois ja odottaa syksyä. Olen todella pettynyt tähän kesään, sillä tuon sanonnan mukainen pörssien todellinen alavire ei ole toteutumassa. Mutta euron alavire on hieman sotkenut omia suunnitelmia, joka tavallaan toteuttaa tuon vanhan sanonnan. Tosin aivan toisessa mielessä, mitä sanonta alunperin on merkinnyt.

Aion sijoitella tänä kesänä hieman voimakkaammin kuin aikaisemmin. Otan kesästä kaiken irti. Haastavinta tulevaisuudessa tulee kuitenkin olemaan loka-joulukuu välinen aika. Syyskuuhun asti on mahdollista kerätä europpalaisia kerta osinkoja, mutta sen jälkeen on oltava Usa ja Kanadan osinkojen varassa. Jos uskaltaudun Japanin pörssiin, niin sieltä löytyy joitakin papereita, mutta en ole kovin varma haluanki sijoittaa jenipohjaisiin papereihin.

Mutta tämä tältä erää.

Kommentit

Comments powered by Disqus