Hyppää sisältöön

Viikko 25

Viikko 25 jatkaa edelleen samaa positiivista pörssilinjaa kaikkien maailman sekasortojen keskellä. Suomalaisen sijoitusviikon viimeinen päivä oli hieman alavireinen omassa salkussani ja Saksan ja Hollannin pörsseissä.

/galleries/viikko25/viikko25.png

Oma salkkuni menossa alaspäin.

Viikon indeksejä

/galleries/viikko25/dax.png

Dax matkalla samaan suuntaan.

/galleries/viikko25/tsx.png

Kanadan pörssi

/galleries/viikko25/Nasdaq.png

Nasdaq.

/galleries/viikko25/ASX1.png

Austraalia 200 osaketta.

Euro vastaan Dollarit.

Tällä viikolla EURO on päättänyt taas laittaa kampoihin kaikille dollareille.

/galleries/viikko25/EUROUSD.png

Euro vastaan US Dollari.

/galleries/viikko25/EUROCAD.png

EURO vastaan Kanadan Dollari.

/galleries/viikko25/EUROAUD.png

EURO vastaan Australian Dollari.

Kommentteja.

Nasdaq on tällä viikolla taas ennätysluvuissa. Viikko päättyy Europpalaisten vastatoimeen USAn terästullia vastaan. Kreikan viimeinen lainaerä on pelissä. Tulevaisuudessa on mielenkiintoista nähdä, ostaako Kiina koko Kreikan itselleen ja tekee Kreikkalaisista työväkeä itselleen. Pörssikurssien heiluminen Europassa johtuu todennäköisistä kaikista näennäisistä kriiseistä joita euro alueella on. Keski-Europpalaiset sijoittajat eivät ole yhtä kylmäverisiä kuin Suomalaiset sijoittajat.

Itse päätin alkaa pienimuotoisesti säästämään Kiinaan sijoittavaan ETF:ään, koska todennäköisesti lähiaikoina Kiinan pörssit laskevat ja tuntuu mukavalta ajatukselta sijoittaa Kiinan pörsiin. Jos Kiinan pörssissä ei olisi omia verotustoimenpiteitään, niin ostaisin varmaan suoraan Kiinalaisia papereita. ETF säästää minut vaivalta.

Tällä viikolla sain osinkoja kahdelta yritykseltä. Kokonaisuudessaan olen kuukauden aikana saanut osingoa kuudelta yhtiöltä ja vielä odotetaan kolmen yhtiön osingoja. Olen laskennallisesti hyvin tavoitteessani, eli yli 8% vuosittaisessa osinkotuotossa, jos arvo lasketaan salkkuun ulkoa tuodun rahamäärän perusteella.

Todennäköisesti Dollarin arvo alkaa taas pian laskemaan, mutta voi olla, että syksyllä sijoitan Austraaliaan tai Kanadaan mielummin. Pidän Austraalia mielenkiintoisena kohteena.

Kommentit

Comments powered by Disqus