Hyppää sisältöön

Viikko 26

/galleries/viikko26/viikko26.png/galleries/viikko26/salkku.png

Viikko 26 oli laskusuhdanneviikko. Viikon uutistapahtuma oli että Donald "aku ankka" Trump saapuu Suomeen tapamaan itseään nerokkaampaa eli Putinia. Uskoisin että ohjeiden jaosta on kysymys. "Kuule Donald Duck, Sinun pitäisi nyt tehdä näin..."

Pieni vitsikkyys on paikoillaan, kun katselee samalla viikon romahduksia. Suurin romahtaja salkussani oli Kanadalainen osinkoaristokraatti Corus Entertaiment. Joudun pidättelemään mielihaluani ostaa paperia lisää, kun katson osinkotuottoarvoa tällä hetkellä (22%). Periaatteeni on saada lisää hajautusta salkkuun, ja väistän mielihaluni ostaa Corusta lisää, vaikka tiedän ostoksen olevan tulevaisuudessa tuottoisa. Tai niin uskon. Tavoitteeni on kuitenkin tehdä rahaa osingolla eikä arvolla, joten siirrän Coruksen ostamista hamaan tulevaisuuteen.

Viikon Indeksitilanne

Luin jostain tekstin, jossa suurin osa sijoittajista ilmoitti uskovansa kurssien laskuun. Jos uskoo johonkin asiaan, niin silloin yleensä kurssit laskevat, vaikka suoranaista syytä ei edes ole. Sijoittaminen on pelkkää psykologiaa. Eli jos oikeasti ihmiset alkavat uskomaan laskeviin hintoihin, niin todennäköisesti he alkavat myydä omistuksiaan ja hinnat laskevat. Mutta lehtijutuilla on hieman sama vaikutus, vaikka tarina ei olisikaan totta. Kaikki mitä lukee mediasta täytyy olla totta, vai mitä?

/galleries/viikko26/dax.png

Dax 30.

/galleries/viikko26/TSX.png

Kanadan pörssi

/galleries/viikko26/nasdaq.png

Nasdaq.

/galleries/viikko26/ASX200.png

Australia kaapattuna Investing.com:in sivulta.

Indeksien käyttäytymisessä tällä viikolla on paljon samaa. Kuten näkyy Europan pörssi ovat laskevat, samoin Yhdysvaltain teknologia pörssi. Kanadan pörssi on liikkuu aika tasamäessä, ja Australia on hieman alavireinen. Jo pitkälle kulkenut kauppasota alkaa siis vaikuttaa pörssien toimintaan.

Euro vastaan Dollarit:

/galleries/viikko26/EUROUSD.png

Euro vastaan US Dollari.

/galleries/viikko26/EUROCAD.png

EURO vastaan Kanadan Dollari.

/galleries/viikko26/EUROAUD.png

EURO vastaan Australian Dollari.

EURO pysyttelee yhä matalissa arvoissa. Jos omistaa dollaripohjaisia osakkeista, ja ne ovat voitolla, niin nyt on hyvä mahdollisuus muuttaa osakkeet rahaksi ja voittaa myös valuuttakurssilla. Omalta kohdaltani tämä portti meni ohi viikko sitten.

Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Viikon talouskatsaus.

Viikon ns. suuri tapahtuma oli pakolaisten vastaanottokeskuksen perustamispäätös pohjois-Afrikkaan. Symbolinen päätös, jonka todellista merkitystä on vaikea nähdä. Miten tämä eroaa esimerkiksi käsitteestä pakolaisleiri? Minne tämä ihmeellinen laitos perustetaan. Kuka sitä pitää lopulta oikeasti yllä? Miksi Europpaan hakeutuvat oikeasti haluaisivat suunnata tähän leiriin?

Paljon kysysymyksiä, joihin saamme vastauksen tulevaisuudessa.

Euron tulevaisuuden kanssa näillä poliittisilla päätöksillä on merkistystä. Jos Europpa ei pysy yhtenäisenä edes silmälumetasolla, niin EURO yhteisenä valuuttana on pidemmän päälle epärealistinen ajatus. Tällä hetkellä käydään varjoissa armotonta sotaa EURONn tulevaisuudesta - ja tuo juuri kuvaamani polittinen tapahtuma on osa tätä varjosotaa.

Viikolla tehtiin paljon stressitestejä yhdysvaltalaisiin pankkeihin. Otsikoihin pääsi Deutche pankin surkea tulos. Sen sijaan Citygroup, Regions Financial ja Bank of America ja Wells Fargo - pärjäsivät hyvin.

Nordean siirtyminen Suomeen on yhä lähempänä. Finanssivalvonta asetteli järjestelmäpuskureita tulevalle Suomalaiselle pankille.

Ai niin, Tulli on julkaissut oppaan meille kuluttajille, mitkä tavarat voivat saada lisähintaa, kun erehtyy ostamaan niitä muualta Pohjois-Amerikasta kuin Kanadasta tai Meksikosta. Jos kuitenkin eksyt Kanadalaiseeen verkkokauppaan, olet turvassa. Ehkä. On yllättävää, miten korkea tulli ulkomailta ostetuissa tuotteissa yleensäkin on. Mutta kannattaa vilkaista, miten korkea se on Made In USA tuotteiden kohdalla :) - varsinkin vaatteiden kohdalla. Mutta kirjojen ystävillä ilonsanoma. Kirjoissa on edelleen vain alv-maksu.

https://tulli.fi/tullausopas?current=goods&currency-id=1

Eurobudjetti nostaa myös profiliaan. Jännityksellä voimme odottaa, mitä tämä lopulta merkitsee.

Oma salkkuni.

Tällä viikolla ehti tulla osinkosalkkuuni vain yksi suorite, vaikka oikeasti sinne olisi pitänyt tulla niin ainakin kolme. Raha liikkuu hitaasti rapakontakaa pikku salkkuuni. Normaalisti kuun lopun osinkosuoritteet ajautuvat merkityksi seuraavan kuun puolelle. Palaan kuukauden tyrmistyttävän vaiherikkaaseen tulokseen myöhemmässä postauksessani. Mutta lyhyesti voi todeta, että osakemerellä on melkoisen myrskyävää. Kannattaa pitää hatusta hyvin kiinni. Salkkuni ei kuitenkaan viikonlopuksi päättynyt pitkäaikaismarginaalillakaan positiiviselle puolelle. Mutta kiihdytysvaihe on edelleen käynnissä. Salkku kaipaa lisää hajautusta maantieteeellisesti.

Postauksen ylimmästä kuvasta näkyy, että vaikka katson salkussani menneen huonosti, niin S&P indeksillä meni kuitenkin paljon huonommin viikon päätteeksi. Kuten Beta arvosta näkee, niin salkkuni on paljon stabiilimpi kun S&P indeksi. Tämä oli itsellenkin yllätys.

Ostakaa osakkeita tai rahastoja tai mitä tahansa. Alennusmyynti on alkanut!

Kommentit

Comments powered by Disqus