Hyppää sisältöön

viikkokatsaus 37 2018

Tämän viikon katsaus on aika laiha. Pörssit Europassa näyttävät yhä olevan kevyessä laskusuuntauksessa, vaikka europan keskuspankki edelleen pitää nollakorkoja päällä. Nasdaq jatkaa edelleen matkaansa kohti taivaita. Australian dollari jatkaa laskusuhdannettaan, jonka takia Australia on suotuisa sijoitusmaa edelleen. USA dollari taas on vakiinnuttanut asemansa 1.16, joka oli muuten myös vuosi sitten dollarin arvo Euroon nähden. Punnan laskusuhdanne jatkuu, tosin viikolla Punta hienoisesti vahvistui.

USA jatkaa kauppasotaansa Kiinaa vastaan, ja maailman talous heiluu omaan tahtiinsa. Turkki nosti ohjauskorkoaan yli 20%. Sodat jatkuvat edelleen.

Tilanne salkussani.

Mennyt viikko on ollut melkoista seilaamista, jonka lopuksi salkkuni arvo nousi jonkun verran. Silti mennyt kuukausi on ollut alaspäin kulkemista - ehkä Inga-pankin johdolla, tosin Kanadalaiset paperit ovat seilanneet alaspäin myös, paitsi Corus, jonka kurssi on optimistisesti nyt lähtenyt kulkemaan ylöspäin. Coruksen taloudellinen asema on mahdollisesti hivenen parantunut sen jälkeen, kun yhtiö ilmoitti muuttavansa osingon maksua kolmen kuukauden sykliin ja pienentävänsä osingoaan. Olen edelleen asemissa 'Hold' Coruksen suhteen. Voi olla, että tämä tilanne pysyy pitkään.

Tärkein asia eli osinkotuotto salkussani on hyvillä kantimillaan, vaikka Coruksen osingonmaksu tapa muuttuikin. Hajautuskampaniani alkaa tuottamaan mukavasti tulosta. Lisäksi Australian ottaminen mukaan osinkoringiin on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi, vaikka osinkoverotus maassa onkin outo.

Olen miettinyt, miten sijoittaisin osinkorahojani. Hieman olen tullut siihen tulokseen, että voisin sijoittaa arvoon ja alkaa ostamaan lisää Robotteihin sijoittavaa rahastoa. Jokatapauksessa aion sijoittaa osinkotuottojani jo omistamiini yhtiöihin.

Kommentit

Comments powered by Disqus