Sijoittaminen ja varsinkin Osinkosijoittaminen ovat tämän blogini mieliaiheita. Mutta minua kiinnostavat monenlaiset ilmiöt sijoitusmaailmassa myös. Tervetuloa siis lukemaan uudistunutta blogiani. Vanhaan Peilimaa-blogiin pääsee siirtymään vasemman sivun linkeistä.

Osakemarkkinat ovat tällä hetkellä, tätä kirjoittaessani, melkoisessa heilahtelussa. Jotkut kutsuvat tämän hetkistä markkinatilannetta karhumarkkinaksi, eli laskumarkkinoiksi. Eräs kokenut sijoittaja on sanonut, että tuotto osakemarkkinoilla syntyy nimenomaan laskumarkkinoiden aikana. Olen tuon ihmisen kanssa samaa mieltä. Laskumarkkinat puhdistavat pöytää, parantavat osingoja, mahdollistavat monien yhtiöiden osakkeiden haalimisen halvemmalla hinnalla - ja monia muita positiivisia seikkoja.

On tietenkin totta, että jo laskumarkkinat kestävät vuosia, niin ainoastaan lyhyeksi myynillä saa lopulta tuottoa, mutta harvemmin laskumarkkinat ovat olleet ikuisia - Ne ovat yleensä melko lyhyt aikaisia.

Maailmalla on monia ongelmia, joista pienin ei ole ukrainan sota. Mutta toivon mukaan setvimme ihmiskuntana nuo ongelmat ja saamme paremman tulevaisuuden.

Kiitos että pysähdyit lukemaan höpinöitäni.

Osinkostrategioista yleisesti.

01.05.2022 14:00:00

Osinkostrategiat on hyvä tuntea, kun valitsee itselleen tavan toimia markkinoilla. Monella on harvakuva, että osikosijoittaminen on vain yksi tapa, kun se itseasiassa sisältää enemmän kuin yhden menetelmän. Tämä kirjoitus on yhteenveto strategioista.

Lue…

Toukokuun ajatuksia

29.04.2022 14:00:00

Toukokuun on tulossa. Olen kohtalaisen tyytyväinen menneeseen vuoteen kaikista sen ongelmista huolimatta. Odotan tulevaisuutta innolla huolimatta kaikenlaisista ennustuksista.

Lue…

Osinkosijoittamisen perusteet

19.04.2022 14:00:00

Alkusanoja ja johdatuksia osinkosijoittamiseen. Lyhyt katsanto, mitä tarkoittaa osinkosijoittaminen, mikä on osinko - mitä näkemyksiä asiaan on ja niin edelleen...

Lue…

Uudet Tuulet

19.04.2022 14:00:00

Osinkosijoittaja voi ajan myötä innostua myös kasvuosakkeiden lyhyeksi myynnistä. Kasvuosakkeet eivät maksa osingoa ja niiden kurssit kulkevat usein negatiiviseen suuntaan, joten ne ovat kuin luotu juuri sorttausta varten.

Lue…